'Xeremiers', 'ballada popular' i La Balanguera, protagonistes de la Diada per la Llengua d'aquest dissabte

'Xeremiers', 'Ballada Popular' I La Balanguera, Protagonistes De la Diada Per la Llengua D'Aquest Dissabte
OCB
Publicado 2/5/2019 14:39:17CET

PALMA DE MALLORCA, 2 May. (EUROPA PRESS) -

L'Obra Cultural Balear (OCB) celebrarà aquest dissabte 4 de maig la Diada per la Llengua, la cultura i els drets civils amb una sèrie d'"expressions culturals" de les Illes, com són els 'xeremiers', la 'ballada popular' i l'himne 'La Balanguera'.

Concretament, el president de l'OCB, Josep de Luis, ha informat aquest dijous que la 'diada' començarà a les 17.00 hores a la Plaça Major de Palma amb una actuació del "grup mític" d'animació infantil de Muro, Cucorba. Alhora, arribarà des de la Plaça Espanya una desfilada de 'xeremiers' acompanyats per la batucada 'Els Ben Sonats'.

A les 17.30 hores, el grup de música popular Al-Mayurqa amenitzarà a la mateixa plaça una 'ballada popular' de l'Illa, abans que, a les 18.30 comenci l'acte central de la celebració, que arrencarà amb una fotografia d'una pancarta vertical "en defensa de la llengua i els drets civils", ha explicat de Luis.

Així mateix, el president de l'OCB llegirà un discurs dirigit a "tota la gent amb un mínim de sensibilitat per la llengua i la cultura pròpia" que assisteix a l'acte, el qual conclourà entre les 19.00 i les 19.30 hores amb el cant de l'himne de 'La Balanguera' i una actuació dels Castellers de Mallorca.

Contador

Para leer más