Yllanes pregunta a Iglesias "com tenir major influència" des de Balears al proper Govern de coalició

Publicado 2/12/2019 13:38:29CET
El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, amb el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, a la COP25
El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, amb el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, a la COP25 - TWITTER JUAN PEDRO YLLANES

   PALMA DE MALLORCA, 2 des. (EUROPA PRESS) -

   El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha preguntat al secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, "com tenir major influència" des de Balears al pròxim Govern central de coalició entre el PSOE i la formació morada, amb motiu del viatge de Yllanes a Madrid per la Cimera del Clima (COP25).

   Així ho ha explicat en roda de premsa el portaveu d'Unidas Podemos en el Parlament, Alejandro López, qui, en aquest sentit, ha afegit que aquest cap de setmana ha començat la COP25, sota el lema 'Temps d'actuar' i ha comptat amb la participació de Yllanes, en representació del Govern.

   "El que toca és realitzar polítiques valentes que redueixin les emissions de CO2, el lema és molt encertat i és una de les coses que des d'Unidas Podemos tenim molt clar i hem demostrat", ha explicat López.

   En aquesta línia, ha ressaltat la importància de la COP25 i ha advertit que "hi ha gent que pot pensar en efectes negatius molt a llarg termini, però, per posar un exemple immediat, a Espanya, hi ha 10.000 morts a l'any per contaminació atmosfèrica", segons informacions que va fer públiques la ministra en funcions de transició ecològica, Teresa Ribera.

LLEI DE CANVI CLIMÀTIC

   López, a més, ha insistit en "ser conscients que aquesta qüestió afecta directament a la ciutadania i la qualitat de l'aire té relació directa amb la crema de combustibles fòssils".

   És per això, ha dit, que a les Illes es desplegaran "totes les eines que la Llei de canvi climàtic contempla" amb l'objectiu d'encaminar-se cap a un arxipèlag "més net, mediambientalment sostenible".

   "Encara que aquí a Balears també hi ha partits que no ho volen veure, el problema amb el canvi climàtic és una preocupació en la nostra societat que cada vegada es mostra de forma més explícita, com podem veure amb els nombrosos moviments socials, impulsats a més per gent jove", ha dit.

   Així mateix López ha advertit que "igual que ocorre als Estats Units amb Trump, qui està hipotecant el futur de la gent per no voler donar-li la importància que es mereix la lluita contra el canvi climàtic, aquí també hi ha partits que volen restar-li importància i sumar-se a aquesta imprudència".

Contador