Publicado 18/10/2021 13:27CET

El 99,9% dels grups d'alumnes acaba sense incidències la segona setmana d'octubre

Imatge d'arxiu d'un grup d'alumnes valencians
GVA EDUCACIÓ

   VALÈNCIA, 18 oct. (EUROPA PRESS) -

   El 99,9% dels grups d'alumnes dels centres de la Comunitat Valenciana han seguit les classes presencials durant la segona setmana del mes d'octubre sense que s'haja presentat cap incidència.

   Les autoritats sanitàries han determinat el confinament de 14 grups de 13 centres educatius. A més, s'han desconfinat 29 grups de 20 centres educatius i romanen confinats, de setmanes anteriors, 14 grups d'11 centres. Per tant, el total acumulat de grups confinats és de 28 aules de 24 centres educatius, segons les dades facilitades per la Conselleria d'Educació.

   Entre la població escolar d'Educació Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i FP s'han detectat un 0,01% de positius actius del total de l'alumnat. Amb l'aplicació dels protocols i les mesures de seguretat, Salut Pública ha establit l'aïllament preventiu, per haver sigut contacte estret amb positius, d'un 0,05% d'alumnes.

   Respecte al personal docent, s'han confirmat un 0,02% de positius actius del total del professorat. Amb l'aplicació de les mesures de prevenció i protecció de contactes estrets amb positius actius, s'ha determinat l'aïllament preventiu d'un 0,01% del professorat.

   Per províncies, el 98,5% dels centres educatius d'Alacant no té cap grup confinat. El 99,9% dels grups d'alumnes d'aquestes comarques rep classes presencials amb total normalitat.

   Durant la setmana passada, s'han confinat 4 grups de 4 centres, s'han desconfinat 11 grups de 9 centres educatius i romanen confinats, d'altres setmanes, 9 grups de 6 centres educatius. Per tant, el total acumulat de grups confinats a les comarques d'Alacant és de 13 aules de 10 centres educatius.

   A més, en les comarques alacantines s'ha registrat un 0,01% de casos positius en l'alumnat. Amb l'establiment dels protocols i les mesures de seguretat, s'ha determinat l'aïllament preventiu, per haver sigut contacte estret amb positius, d'un 0,05% d'alumnes.

   Respecte al professorat, s'ha registrat un 0,03% de docents positius actius. Amb l'aplicació de les mesures de prevenció i protecció de contactes estrets amb positius actius, s'ha determinat l'aïllament preventiu d'un 0,004 del professorat.

PROVÍNCIA DE CASTELLÓ

   A la província de Castelló, el 98,5% dels centres educatius no té cap grup confinat i el 99,9% dels grups fa classes presencials "sense problemes".

   En el període analitzat, s'ha determinat en aquesta demarcació el confinament de 3 grups de 3 centres educatius, s'han desconfinat 6 grups de 3 centres i romanen confinats, d'altres setmanes, 1 grup d'un centre educatiu. Per tant, el total acumulat de grups confinats a Castelló és de 4 aules de 4 centres educatius.

   Entre l'alumnat hi ha un 0,01% de positius actius del total de l'alumnat. Amb l'establiment dels protocols i les mesures de seguretat, s'ha determinat l'aïllament preventiu, per haver sigut contacte estret amb positius, d'un 0,1% d'alumnes.

   Quant al professorat, s'ha registrat un 0,04 % de positius actius. Amb l'aplicació de les mesures de prevenció i protecció de contactes estrets amb positius actius, s'ha determinat l'aïllament preventiu d'un 0,05% del professorat.

   A València, el 99% dels centres educatius no té cap grup escolar confinat i el 99,9% dels grups realitza classes presencials amb total normalitat.

   Durant la setmana passada, a les comarques de València, s'ha determinat el confinament de 7 grups de 6 centres educatius, s'han desconfinat 12 grups de 8 centres educatius i romanen confinats, d'altres setmanes, 4 grups de 4 centres educatius. Per tant, el total acumulat de grups confinats a les comarques de València és d'11 aules de 10 centres educatius.

   Entre l'alumnat, hi ha un 0,01% de positius actius. Amb l'establiment dels protocols i les mesures de seguretat, s'ha determinat l'aïllament preventiu, per haver sigut contacte estret amb positius, d'un 0,04% d'alumnes.

   En el col·lectiu docent, s'ha registrat un 0,01% de positius actius. Amb l'aplicació de les mesures de prevenció i protecció de contactes estrets amb positius actius, s'ha determinat l'aïllament preventiu d'un 0,01% del professorat.

   Des del departament que dirigeix Vicent Marzà recorden que les famílies poden informar-se sobre les mesures de seguretat establides en els centres educatius mitjançant el web 'aulasegura.es'. El portal inclou els protocols de seguretat, higiene, protecció i gestió de casos establits en els centres educatius per a fer front a la Covid-19 i respon preguntes freqüents que es generen. A més, disposa del centre d'atenció telefònica 900 300 555.

colaboracio