ACPV i altres entitats es concentren hui contra la sentència del procés a Alacant, València, Castelló i Gandia

Muntatge amb els rostres dels líders independentistes de el 1-O  i presos del ?procs? a menys de dos setmanes de la sentncia.  (D'esquerra a dreta i de dalt a baix) L'ex-vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras; l'expresidenta del Parlamen
Europa Press
Publicado: lunes, 14 octubre 2019 10:38

VALNCIA, 14 Oct. (EUROPA PRESS) -

Acció Cultural del País Valenci (ACPV) i altres entitats es concentraran aquest dilluns en protesta per la sentncia sobre el procés a les localitats de Valncia, Alacant, Castelló i Gandia, en entendre que en el juí als líders independentistes a la presó s'ha mostrat "sobradament" que els presos "no han coms cap delicte".

Les concentracions se celebraran a les 19.00 hores en la Plaa de l'Ajuntament de Valncia i davant de l'estació de Renfe d'Alacant i a les 20.00 hores davant de l'Ajuntament de Castelló i Gandia. La Plataforma pel Dret a Decidir del País Valenci i Espai de Trobada per la Llibertat també s'han sumat a aquestes protestes.

ACPV ja va anunciar dissabte que convocaria una protesta quan el Tribunal Suprem fera pública de forma oficial la sentncia sobre el procés si condemnava els nou líders independentistes a la presó.

Per la seua banda, segons Dret a Decidir, "el futur de Catalunya correspon decidir-ho a la seua ciutadania" i, sobre aquest tema, considera que en aquest juí "no només s'ha jutjat unes persones concretes sinó tot un poble i el dret a decidir sobre les seues vides".

La Sala penal del Tribunal Suprem ha condemnat a 13 anys de presó el líder d'ERC i ex-vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Oriol Junqueras, pels delictes de rebellió i de malversació de fons públics.

Per la seua banda, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, que en el moment de produir-se els fets jutjats eren respectivament els líders de l'ANC i Omniun Cultural han sigut condemnats a 9 anys de presó. L'ex-vicepresidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha sigut condemnada a 11 anys i mig de presó.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià