Així ha sigut el "complicat" trasllat de les girafes Bulería i Kenia de València a Còrdova

Girafes recorrent la sabana de Bioparc
BIOPARC
Actualizado: miércoles, 19 diciembre 2018 15:23

VALÈNCIA, 19 Dic. (EUROPA PRESS) -

Bioparc València ha completat aquesta setmana el "complicat" trasllat de dos girafes femelles des de la capital del Túria al zoològic de Còrdova. El primer es va realitzar la passada setmana i va ser el de Bulería, un exemplar de nou anys, 800 quilos de pes i quatre metres d'altura, mentre que aquest dimarts la seua filla, Kenia, de 400 quilos i dos metres d'altura que va nàixer a València fa dos anys i mig, va viatjar fins a Andalusia.

Mare i filla són les primeres de la seua espècie en aquesta institució zoológica, la qual cosa ha motivat que un equip format per quatre experts de Bioparc es desplaçaren també en aquest trajecte per carretera per a romandre uns dies en la nova destinació d'aquests estimats animals, garantir el seu benestar i aconsellar els cuidadors cordovesos sobre les necessitats, atencions especials i especificacions tècniques, sobretot tenint en compte que estrenaran un recinte expressament dissenyat per a albergar-les, subratllen des del parc.

Les peculiaritats físiques de les girafes motiven que el seu trasllat siga "un dels més dificultosos", doncs es necessita un remolc específicament dissenyat i construït per a tal fi. La seua part interior, té una mesura de 5 metres de llarg per 2 d'ample i l'altura s'adapta de tres a cinc metres amb un sistema hidràulic per a facilitar tant l'accés de l'animal com la conducció.

El comboi s'equipa amb càmeres que permeten visualitzar en tot moment des de la cabina del vehicle la girafa i fins i tot modificar la conducció, que sempre ha de ser extremadament acurada, segons el seu estat o posició. A més, entre els professionals que ho duen a terme s'inclou un veterinari.

Bioparc València compta ara amb set girafes i segueix sent el major grup d'Espanya i un dels més nombrosos d'Europa, format per un mascle reproductor, Julius, dos femelles adultes, Zora i Che i quatre femelles nascudes a València, Àfrica, Sahira, Lluna i May.

El recinte valencià compta amb grup reproductor de girafa Rothschild (Giraffa camelopardalis rothschildi), també coneguda com a Baringo, una de les subespècies de girafa més amenaçades del planeta. El ramat forma part del programa europeu de conservació (EEP) i el seu objectiu és generar una "reserva genètica" que garantisca la pervivència d'aquesta espècie en greu perill d'extinció i, en aquest sentit, cadascuna de les cries representen l'esperança per al futur de la seua espècie. A més, la Fundació Bioparc també participa en la seua preservació in situ amb la Giraffe Conservation Foundation.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià