Alcoi autoritza l'adquisició dels terrenys i de l'entorn de les pintures rupestres de la Sarga

Publicado 29/7/2019 17:45:16CET
TWITTER AYTO ALCOI

ALACANT, 29 Jul. (EUROPA PRESS) -

La Junta de Govern en l'Ajuntament d'Alcoi (Alacant) ha donat el vistiplau a l'adquisició dels terrenys on estan les pintures de la Sarga, incloses en el llistat de Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.

La decisió s'ha adoptat aquest dilluns i suposa, a més de l'adquisició del territori on es troben els abrics i del perímetre de protecció, la compra de l'immoble conegut com el "Mas de la Cova" on està prevista la creació del Centre d'Interpretació de l'Art Rupestre de la Sarga.

El consistori ha detallat que els abrics on es troben les pintures i els terrenys d'accés també són Bé d'Interés Cultural (BIC).

Així mateix, s'ha emfatitzat que amb l'adquisició d'eixa propietat serà "més fàcil" el manteniment amb fons públics d'aquest Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, l'únic que té Alcoi.

Igualment, l'adquisició de la propietat també suposarà la millora dels accessos, una major promoció de les pintures o l'ampliació del règim de visites guiades, han agregat. Es pretén, des de l'Ajuntament, d'una banda, assegurar la protecció i el manteniment d'aquesta herència dels avantpassats i, d'una altra, posar en valor un bé cultural i turístic de primera magnitud.

La propietat ha sigut adquirida per l'Ajuntament per valor de 256.415,10 euros a càrrec de la partida pressupostària "Adequació de l'entorn arqueològic de la Sarga". En total la superfície que passa a ser de domini públic consta d'aproximadament 44 hectàrees on es troba inclosa la finca "Mas de la Cova".

La regidor de Patrimoni Històric, Lorena Zamorano, ha destacat la importància de l'adquisició perquè amb ella es podrà "millorar la seua conservació i la seua promoció cultural i turística". A més, ha recordat que en La Sarga són uns abrics "únics".

Contador
colaboracio