Almenys 33 morts en un incendi provocat en un estudi anime de Kyoto

Publicado 18/7/2019 16:42:31CET

MADRID, 18 Jul. (EUROPA PRESS) -

Almenys 33 persones han mort i més de 30 han resultat ferides, diverses d'elles en estat greu, com a conseqüència d'un incendi provocat en un estudi d'anime de la ciutat de Kyoto, segons ha informat la cadena de televisió local NHK.

Les autoritats locals han confirmat el balanç de 33 morts i 36 ferits rescatats amb vida pels servicis d'emergència i els bombers, que han tardat quasi cinc hores a apagar les flames.

L'home que ha provocat l'incendi ha tirat un líquid inflamable que es creu que seria gasolina en l'edifici i li ha calat foc. L'individu ha resultat ferit i roman ingressat en un hospital sota custòdia policial. La Policia investiga el cas com un incendi provocat.

L'incendi ha començat entorn de les 10.30 (hora local) i s'ha estès ràpidament per les tres plantes de l'estudi propietat de l'empresa d'animació Kyoto Animation en la ciutat de Kyoto. Els bombers han desplegat 30 camions autobombes i finalment han aconseguit apagar les flames passades les 15.00 hores.

En el moment de l'incendi, en l'interior de l'immoble es trobaven 73 empleats, segons la Policia. L'edifici té una oficina en la primera planta i el taller de producció de dibuixos animats en la segona i en la tercera. En les escales que connecten les tres plantes els bombers han trobat onze persones mortes.

El president de Kyoto Animation, Hidaeki Hatta, ha declarat a la premsa que la seua productora ha rebut missatges de correu electrònic amb amenaces de mort en diverses ocasions i que cada vegada que s'ha rebut un d'aquests missatges s'ha posat en coneixement dels advocats de la firma.

"No diem que rebem missatges de protesta diàriament però hi ha hagut moltes amenaces de mort que han arribat per missatges de correu electrònic", ha assenyalat, segons informa la cadena de televisió local NHK.

Contador
colaboracio