Publicado 29/07/2021 10:24CET

Almenys 40 morts i 150 desapareguts a causa d'una inundació a l'est de l'Afganistan

Archivo - Arxiu - Tasques de cerca a l'Afganistan  després de les inundacions provocades per les pluges
RAHMATULLAH ALIZADAH / XINHUA NEWS / CONTACTOPHOTO

   MADRID, 29 jul. (EUROPA PRESS) -

   Almenys 40 persones han mort i altres 150 han sigut donades per desaparegudes a causa d'una inundació que ha afectat al llogaret afganés de Meherdish, situat a la província de Nuristán (est), segons han confirmat aquest dijous les autoritats del país centreasiàtic.

   "Els cossos de 40 persones han sigut trobats i el balanç de morts possiblement augmentarà", ha dit Saidulá Nuristani, president del consell provincial de Nuristán, segons ha arreplegat la cadena de televisió afganesa Tolo TV.

   Així mateix, ha ressaltat que les inundacions, registrades a última hora del dimecres a causa de les fortes pluges, han destruït més de 80 vivendes en Meherdish, tot i que fonts oficials citades per la cadena de televisió Ariana han elevat a cent el nombre de vivendes destruïdes.

   Aquest tipus de fenòmens són freqüents a l'Afganistan. Al maig van morir més de 50 persones a causa de les inundacions registrades a l'oest del país centreasiàtic, segons el balanç de l'Agència Nacional de Gestió de Desastres (ANDMA).

colaboracio