Un alt càrrec de la Generalitat diu que la vaga del 3-O era contra la reforma laboral del PP i no per l'1-O

Publicado 22/5/2019 13:10:55CET
SEÑAL DE TV DEL TRIBUNAL SUPREMO - Archivo

MADRID, 22 May. (EUROPA PRESS) -

El tribunal que jutja el procés ha començat a escoltar aquest dimecres els últims testimonis proposats per les defenses, entre ells un director general de la Conselleria de Treball de la Generalitat que ha desvinculat la vaga del 3 d'octubre del 2017 amb el referèndum que es va celebrar dos dies abans, perquè va ser convocada per protestar contra la reforma laboral del 2012 que va impulsar el PP.

Així ho ha dit Enric Vinaixa a preguntes de l'advocat de l'exconsellera de Treball, Dolors Bassa, que s'enfronta a 16 anys de presó. El testimoni ha explicat que la convocatòria la van fer quatre sindicats i que la Generalitat l'única cosa que pot fer és autoritzar-la i "gestionar els serveis mínims".

En aquest sentit, ha indicat que aquesta aturada va ser semblant a d'altres anteriors i que es van aplicar els serveis mínims que estan establits pels sindicats, empreses i patronals, anomenats "acords en fred". "Es van aplicar per respecte al consens", ha afegit.

Preguntat sobre els motius pels quals es va dir de fer vaga, el director general ha destacat que entre les al·legacions dels sindicats se citava, "amb més o menys intensitat", la protesta contra la reforma laboral del 2012. Posteriorment, el fiscal Jaime Moreno ha insistit sobre aquest aspecte, però Vinaixa ha reiterat que la "denúncia de drets laborals es repeteix diverses vegades".

Així mateix, ha assenyalat que el departament de Bassa va publicar la convocatòria de vaga en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, així com l'aplicació de serveis mínims, seguint el que fixa el decret llei sobre relacions de treball.

colaboracio