Publicado 01/12/2021 17:57CET

Arcadi España planteja la "emergència administrativa" davant l'emergència climàtica

Arcadi España intervé en un seminari en la UV amb la rectora, Mavi Mestre
GVA

   VALÈNCIA, 1 des. (EUROPA PRESS) -

   El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha exposat la necessitat de declarar l'"emergència administrativa" si es declara l'emergència climàtica, un plantejament que ha traslladat en la inauguració del seminari 'Mas de dos décadas del Convenio Europeo del Paisaje en España: logros y retos futuros'.

   Per a España, davant l'emergència climàtica, l'administració ha de ser àgil per a poder aplicar la normativa per a lluitar contra el canvi climàtic i la transició ecològica i energètica, arreplega la Generalitat en un comunicat.

   A més, segons el titular de Territori, la gestió pública quant al paisatge, l'ordenació del territori i la lluita contra el canvi climàtic ha de ser també ordenada, justa i acompassada a la realitat: "No és el mateix aplicar unes mesures en un moment de crisi que de creixement econòmic".

   En aquesta línia, ha insistit que la protecció del territori és compatible amb el progrés i l'ocupació i en la necessitat de preservar-ho. "El paisatge --ha manifestat-- no només és un actiu cultural i natural, té un element emocional que ens evoca a la nostra infància".

   Per açò ha defès que "la Generalitat sempre ha sigut valent en la protecció del paisatge" i ha posat com a exemple la LOTUP, els programes de protecció del paisatge.

   En aquest seminari, organitzat per la càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians i el vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, representants de la comunitat acadèmica i de les institucions públiques analitzen durant dos dies la transcendència a Espanya de l'adhesió al Conveni Europeu del Paisatge.

colaboracio