Publicado 26/05/2021 11:03

Arriba al Port de Borriana el vaixell de rescat humanitari 'Sea-Watch 3' per a ser reparat

Sea Watch 3
AURORA SUPORT

   CASTELLÓ, 26 maig (EUROPA PRESS) -

   El vaixell de rescat humanitari 'Sea-Watch 3' ha arribat al Port de Borriana (Castelló) per a dur a terme unes reparacions en les drassanes i, també, preparar la seua nova missió, després de cinc dies de travessia des del port itali d'Augusta, "on va estar bloquejat per les autoritats italianes durant 59 dies després de realitzar el rescat de 363 refugiades", informa l'associació local L'Aurora-Grup de Suport.

   Aquest antic vaixell de crrega construt en 1973 i amb una eslora de 50 metres, compleix tasques de salvament humanitari civil des de 2015. Durant els 2 primers anys va ser propietat de l'ONG Mdics Sense Fronteres, i des de 2017, de l'ONG alemanya Sea-Watch eV.

   Actualment, es troben tres vaixells de rescat en el Port de Borriana, l''Alan Kurdi', el 'Louise Michel' i el 'Sea-Watch 3'.

   Per part de l'Aurora-Grup de Suport, s'han estat preparant les pernoctacions de les treballadores i voluntries de l'ONG en el municipi. A més, estan collaborant en totes les tasques logístiques sollicitades per l'entitat humanitria, així com en la gestió dels mitjans de comunicació, expliquen.

   En aquest sentit, alludeixen a la negociació amb l'administració per a l'assoliment del Cesormed-Centro de Apoyo a las ONG de Rescate del Mediterráneo. Aquest projecte, que representar l'ús de vora 750 m2 de superfície porturia seca, dotar a totes les ONG que utilitzen el Port de Borriana d'"un espai digne per a l'emmagatzematge i les tasques de preparació de les missions humanitries".

   Amb aquesta installació, asseguren, "també es promour una millor ordenació i coexistncia de les diferents activitats porturies localitzades en la drsena".

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista