Ascendeix a 20 la xifra de víctimes mortals en un atac contra un institut a Crimea

Publicado 18/10/2018 10:36:58CET

MADRID, 18 Oct. (EUROPA PRESS) -

Almenys 20 persones han mort i més de 40 han resultat ferides al tiroteig i l'explosió d'una bomba que s'han produït aquest dimecres a l'interior d'un centre de formació professional de la ciutat de Kerch, a la península de Crimea, segons l'últim balanç oferit per les autoritats russes.

"En total van morir 20 persones. La quantitat de víctimes va augmentar en una persona", ha lamentat el sotsdirector de l'Administració de Kerch, Diliáver Melgazíev, segons ha recollit Sputnik.

Melgazíev ha indicat que dels morts "es va aconseguir identificar 17 persones" i que dels ferits ja s'han idenficat vuit.

Fonts policials van prioritzar inicialment la hipòtesi de l'explosió de gas, però el Comitè d'Investigació ha confirmat que es va tractar d'una acció intencionada, després de comprovar que havia esclatat un artefacte carregat amb metralla en la cafeteria del centre.

El president de Crimea, Sergei Aksionov, que ha decretat tres dies de dol a la península, ha identificat a l'autor de l'atac com un alumne del propi centre. D'acord amb el Comitè d'Investigació, l'autor de la matança és Vladislav Rosliakov, de 18 anys, que ha disparat amb un fusell contra els presents abans de suïcidar-se.

"Un segon artefacte explosiu ha sigut trobat entre els seus objectes personals dins del centre docent", ha dit un portaveu en roda de premsa, indicant que ha estat destruït mitjançant una detonació controlada, segons informa l'agència de notícies Sputnik.

El Comitè d'Investigació va obrir inicialment una causa per presumpte atemptat terrorista, si bé finalment ha variat per considerar-ho un cas d'assassinat massiu.

El president de Rússia, Vladimir Putin, ha expressat les seues condolences a les famílies de les víctimes de la "tragèdia", al final d'una trobada amb el seu homòleg egipci. Putin també s'ha referit en la seua primera reacció a l'"explosió d'un artefacte improvisat" com a causa.

La ministra de Sanitat russa, Veronika Skvortsova, es desplaçarà a Crimea en representació del Govern rus.

Per la seua banda, el viceministre d'Educació, Andrei Nikolaev, ha indicat que es va a reforçar la seguretat als centres d'educació primària i secundària i als centres d'ensenyament professional de Rússia després del succeït.

"Ara s'estudia una sèrie d'esdeveniments per augmentar, en sentit ampli, la seguretat dels estudiants tant de centres d'ensenyament primari i secundària com de centres d'ensenyament mitjà professional (...). En els propers mesos seran preses decisions sobre aquest tema", ha indicat.

colaboracio