Ascendeixen a 29 els morts a causa del pas de l'huracà 'Michael' per EUA

Publicado 17/10/2018 10:46:04CET

MADRID, 17 Oct. (EUROPA PRESS) -

El balanç de víctimes mortals a causa del pas de l'huracà 'Michael' pels Estats Units ha ascendit a 29, segons han confirmat aquest dimarts les autoritats, que han detallat que 19 víctimes eren residents en l'estat de Florida (sud-est).

Durant la jornada han sigut trobats altres nou cadàvers en aquest estat, el més afectat pel pas de l'huracà, que va devastar la platja Mèxic, on encara s'espera que siguen trobats més cossos en el marc de les tasques de cerca i rescat. Segons les autoritats, els residents podran tornar aquest dimecres a platja Mèxic

La resta de víctimes mortals han sigut registrades a Virgínia (sis), Carolina del Nord (tres) i Geòrgia (una).

El Servei d'Emergències del Comtat de Bay ha indicat que en el mateix hi ha 2.500 estructures danyades i més de 160 destruïdes, segons ha informat la cadena de televisió nord-americana CNN.

Els equips d'emergències, ajudats per voluntaris, encara busquen més de mil persones desaparegudes, una setmana després del pas de l'huracà 'Michael'.

En aquest sentit, l'organització de voluntaris CrowdSource Rescue busca 1.300 persones desaparegudes en Panhandle, el sector nord-oest de Florida, segons ha relatat el seu cofundador Matthew Marchetti.

Més de 200.000 persones segueixen sense electricitat al sud-est dels Estats Units. A Panhandle, almenys el 80 per cent dels clients en tres comtats, principalment rurals, no tenen llum i les autoritats han advertit que podrien seguir així durant setmanes.

El president nord-americà, Donald Trump, que el dilluns va visitar la zona afectada al costat de la seua dona, Melania, ha promès ajuda per als damnificats per 'Michael'. "Estem fent més del que ningú podria fer", va assegurar destacant l'aportació del Govern federal.

colaboracio