Ascendeixen a 30 els comensals afectats per intoxicació en el restaurant de luxe de Valncia

Restaurant Riff a Valncia
EUROPA PRESS
Publicado: viernes, 22 febrero 2019 18:58

VALNCIA, 22 Feb. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Sanitat ha comptabilitzat un total de 30 persones afectades per intoxicació alimentria després de menjar entre el 13 i el 16 de febrer en el restaurant de luxe de Valncia investigat per la mort una clienta.

Dels 82 comensals enquestats, entre els 30 figura el cas de la dona de 46 anys que va morir en la matinada del dissabte al diumenge després de menjar amb la seua família en el restaurant El Riff de Valncia. Els 29 restants, entre ells el pare i la filla de la morta, tots van presentar símptomes lleus.

Encara no es pot determinar que els bolets múrgoles foren la causa de la toxiinfenció alimentria ni que tots els comensals demanaren el mateix menú, segons ha confirmat aquest divendres la consellera de Sanitat, Ana Barceló, a preguntes dels periodistes després del 50 aniversari de l'Hospital La Fe de Valncia.

En eixos 30 casos s'inclouen els tres casos familiars: pare i fill de 12 anys, que van evolucionar favorablement amb recuperació, i la morta en el seu domicili. Tots presenten l'antecedent d'haver realitzat un menjar en el restaurant entre eixos quatre dies i la simptomatologia de tots és "molt lleu", principalment vmits i amb bona evolució.

Sanitat ha realitzat el formulari a un total de 82 comensals que van passar pel local entre el dimecres 13 i el dissabte 16, dia en qu va menjar la morta. D'ells, 29 han donat positiu "en el sentit que han explicat que han tingut algunes molsties".

La Conselleria es manté a l'espera que l'Institut Nacional de Toxicologia presente els resultats de les mostres arreplegades en el restaurant, que en principi eixiran la setmana vinent. "Quan els tinguem els farem públics", ha subratllat Barceló.

Respecte a si tots van demanar el mateix menú, la titular de Sanitat ha explicat que a tots se'ls ha facilitat el mateix formulari i que no té constncia de quins plats van menjar.

Als treballadors també se'ls ha rems una enquesta i cap d'ells ha donat positiu, a l'espera d'una que falta per realitzar. "Tots estan bé; ara sols estem pendents de les proves de toxicologia", ha recalcat la consellera.

INSPECCIÓ I INVESTIGACIÓ JUDICIAL

Els inspectors de seguretat alimentria van realitzar dilluns passat, 18 de febrer, una visita a l'establiment per a estudiar les condicions mentre ja estava tancat. En aquesta inspecció no van detectar deficincies relacionades amb factors que hagueren pogut contribuir a la toxiinfecció.

També van arreplegar mostres d'algunes matries primeres i aliments que formaven part del menú degustació, després del que Sanitat ha gestionat amb l'Institut de Medicina Legal la remissió de les mostres a l'Institut de Toxicologia.

El Jutjat d'Instrucció 1 de Valncia, en funcions de gurdia dissabte passat, ha obert una investigació per a aclarir les causes de la mort de la dona, a l'espera de l'anlisi forense i dels resultats de toxicologia. En la causa no figuren investigats de moment.

El Riff seguir tancat fins que se spia "totalment i amb certesa" qual és la causa de la defunció i "les mesures que s'hagen d'adoptar". També va cancellar la seua participació en el Valncia Culinary Festival.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià