Publicado 29/09/2022 13:35

Baldoví anuncia que es presentarà a les primàries de Compromís per a optar a presidir la Generalitat

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví
Rober Solsona - Europa Press

   "Posaré tot el que sé, tota la meua experiència i el que he après tots aquests anys al servici d'un tercer Botànic", assegura

   VALÈNCIA, 29 Sep. (EUROPA PRESS) -

   El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, es presentarà a les primàries de la coalició de cara a les eleccions autonòmiques de 2023, segons ha anunciat en una entrevista en La Sexta i han confirmat fonts del seu entorn a Europa Press.

   "Posaré tot el que sé, tota la meua experiència i el que he après tots aquests anys al servici d'un tercer Botànic", ha manifestat en al·lusió al govern valencià que comparteixen PSPV, Compromís i Unides Podem.

   Baldoví ha realitzat l'anunci a quatre mesos de les primàries de la coalició, que se celebraran al febrer, i unes setmanes després de la declaració judicial de la candidata de Compromís en les últimes eleccions, l'ex-vicepresidenta Mónica Oltra, com a imputada pel presumpte encobriment dels abusos sexuals del seu ex-marit a una menor tutelada.

   En la seua última reunió fa unes setmanes, l'executiva de la coalició valencianista va aprovar el reglament de les seues primàries per a les autonòmiques, que es votaran l'11 de febrer, i va establir que es permetrà modificar la llista per a incloure "personalitats de Compromís".

   Segons fonts de l'entorn de Baldoví, el diputat nacional portava molt de temps pensant què pot aportar per a impulsar una nova majoria progressista a la Comunitat Valenciana i en "com ser més útil perquè no torne la dreta corrupta i antisocial".

   D'acord a aquestes fonts, Baldoví ha parlat amb molta gent de dins i fora de la coalició i l'han animat a prendre la decisió de presentar-se a les primàries per a ser el candidat a la presidència de la Generalitat en les eleccions de maig. El seu objectiu és liderar "un nou Botànic, més valent en les polítiques socials i més ambiciós en la defensa dels interessos dels valencians".

"DEIXAR LA PORTA OBERTA A OLTRA"

   En l'entrevista, Baldoví ha assegurat que és una cosa que li demanava "molta gent" i que sempre ha estat disposat a fer un pas avant per a construir "majories de progrés". A més, ha remarcat que el canvi en el reglament de primàries permet "deixar la porta oberta a una persona com Mónica Oltra, que ho ha sigut tot".

   Com a balanç ha afirmat sentir-se "molt bé tractat en el Congrés", encara que ha recordat que "en la vida hi ha etapes" i ha confiat a poder "ser més útil a les valencianes i valencians intentant consolidar un tercer Botànic". "Crec que que hi ha un abans i un després en la política valenciana i en la vida dels valencians des que es va fer el pacte", ha asseverat.