Barberá, sobre l'informe de l'ampliació de Fira València: "És provisional" i "deixa no molt sinó tot que desitjar"

Barberá junto a Grau y el presidente de la APV en la rueda de prensa
EUROPA PRESS
Actualizado: lunes, 22 septiembre 2014 17:27

VALÈNCIA, 22 Sep. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de València, Rita Barberá, ha assegurat este dilluns, preguntada per l'informe de la Intervenció General de la Generalitat encarregat per la Conselleria d'Hisenda que assenyala que les obres de modernització i ampliació de Fira València van incórrer en sobrecostos multimilionaris, que es tracta d'un document "provisional", que està "subjecte a les al·legacions que es presenten", que "deixa no molt sinó tot que desitjar" i que té "contradiccions".

Alhora, ha destacat el caràcter privat de la institució firal i ha criticat que s'aplique "normativa del sector públic a una entitat de naturalesa privada". La també presidenta del Patronat de Fira València ha realitzat estes declaracions en la roda de premsa posterior a la reunió que ha presidit amb representants del sector turístic de creuers a València, preguntada per l'esmentat document.

"Vull respondre amb tota claredat. Este informe, primer de res, és provisional i està subjecte a les al·legacions que es presenten. Per tant, no té valor definitiu ni de bon tros", ha respost la primera edil. Després d'això, ha considerat que es tracta d'un document que "deixa no molt sinó tot que desitjar", i alhora ha subratllat que Fira València és una entitat privada.

En este sentit, ha comentat que en les seves "conclusions" l'esmentat informe "diu i reconeix que la fira havia de ser pública, de manera que reconeix que és privada". "Deixa tot que desitjar, està subjecte a al·legacions i ja decidirà l'informe definitiu", ha afegit Rita Barberá, que ha advertit de les "contradiccions" del text. Ha dit que està "mal fet" i que afirma que Fira València és "d'interés general" quan "no és així".

La responsable municipal ha ressaltat que l'organisme que ella presidix en la institució firal, el Patronat, no té poder executiu ni de control. "L'Ajuntament presidix el Patronat. El Comité Executiu de Fira València té un president que és el president executiu. Fira València és un ens privat que no ha de donar compte a l'Ajuntament", ha plantejat.

"ALS TRIBUNALS"

Així, Barberá ha afirmat que "la realitat estatutària és que és una entitat privada" i ha reiterat que "l'informe reconeix que no és sector públic". En este punt, preguntada per la institució o l'administració a la qual correspondria exercir el control sobre l'ampliació del recinte firal, l'alcaldessa ha dit que "als tribunals".

"Als tribunals, com tots els ciutadans. És una entitat privada. El Patronat té unes competències molt concretes. Es reunix dos vegades a l'any i no té funció de control de Fira València", ha manifestat Rita Barberá.

FUTUR DE L'ENTITAT

D'altra banda, preguntada pel futur d'esta entitat i per si els seus òrgans de govern ja ho han decidit, l'alcaldessa ha recordat que s'estava estudiant "si es dividia en dos, el patrimonial i la gestió". A continuació, la primera edil ha cedit la paraula al vicealcalde i regidor de Grans Projectes, Alfonso Grau, que l'acompanyava en la roda de premsa, per a completar la seua resposta.

Grau ha explicat que "no es va qüestionar mai Fira València si era pública o privada" i ha precisat que "es parlava de separar titularitat patrimonial de gestió empresarial". "D'això s'ha parlat", ha indicat el vicealcalde, que ha recordat que ell ha participat en les reunions en les quals s'ha abordat este assumpte al costat de representants de l'administració autonòmica com el secretari autonòmic d'Economia, el president de l'IVF i responsables de la institució firal.

"S'està treballant en això. Hi ha un primer acord i en ell s'està avançant. Esta no és una qüestió que es puga resoldre de la nit al dia", ha manifestat el regidor.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià