Publicado 25/10/2021 11:50CET

Barbón participarà en la reunió de presidents per a defendre una proposta comuna en finançament autonòmic

El president del Principat, Adrián Barbón
CAPTURA DE YOUTUBE DE LA JUNTA GENERAL

   OVIEDO, 25 oct. (EUROPA PRESS) -

   El president del Principat d'Astúries, el socialista Adrián Barbón, ha confirmat aquest dilluns que assistirà a la trobada de Santiago de Compostel·la del 23 de novembre i que continuarà participant en les reunions amb altres presidents autonòmics, "siga el que siga la seua militància, per a defendre una proposta comuna" que responga als interessos" d'Astúries.

   Així ho ha dit en el seu discurs durant la primera sessió del Debat d'Orientació Política celebrat en la Junta General, destacant que "açò no va de fronts, de pugnes entre partits ni de maniobres electorals, açò va de defendre Astúries".

   "Ací el meu govern sempre estarà en la primera línia", ha asseverat, recordant que la pròxima cimera, que reunirà huit comunitats autònomes, se celebrarà el pròxim 23 de novembre a Santiago de Compostela. "Per descomptat, participaré en ella".

   D'aquesta manera ha argumentat que la clau està en el desenvolupament de projectes en salut, educació i serveis socials, "que formen el nucli, l'ametla del nostre Estat de benestar". D'aquesta manera, va incidir que quan es parla de finançament autonòmic es parla d'això, d'hospitals, escoles o residències de majors per a "garantir la prestació i la qualitat dels serveis públics".

   "Per açò és fonamental i ens la prenem tan de debò. Per açò liderem un acord amb tots els grups parlamentaris d'aquesta Junta General del que només es va despenjar l'extrema dreta antiautonòmica", ha remarcat.

   De mateixa manera, ha esmentat que en el congrés del PSOE els socialistes asturians van defendre "que el finançament tinga en compte el cost real de la prestació dels serveis, de tal manera que assegure l'equitat de la ciutadania amb independència del lloc on residisca".

   "És convenient aprofitar les cites polítiques importants per a treballar a favor del Principat; per descomptat, molt més útil que dedicar-les a parlar malament de la nostra comunitat. Per açò continuaré participant en les reunions amb altres presidents autonòmics, siga el que siga la seua militància, per a defendre una proposta comuna que responga els interessos de la nostra comunitat", ha dit.

colaboracio