Publicado 01/10/2020 10:44CET

Bèlgica lleva quarantena obligatòria a viatgers de la Comunitat i part de Canàries i la manté per a la resta d'Espanya

Un policia municipal
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

BRUSSEL·LES, 1 Oct. (EUROPA PRESS) -

Les autoritats belgues han retirat l'obligació de complir una quarantena i sotmetre's a una prova diagnòstica de coronavirus PCR als viatgers que tornen al país des de la Comunitat Valenciana i de diverses illes de Canàries, en considerar que el risc en aquestes zones pot passar de 'roig' a 'taronja' i poden relaxar-se les restriccions que imposa a la resta d'Espanya.

D'aquesta manera, els passatgers que arriben a Bèlgica des de València, Castelló i Alacant o de Tenerife, La Gomera, La Palma i El Hierro no estaran obligats a complir una quarantena de set dies i realitzar-se una PCR com sí ocorre amb qui arribe des d'altres punts d'Espanya, encara que Bèlgica precisa que segueixen sent zones on "la vigilància ha d'intensificar-se" i, per tant, se'ls "recomana" seguir la quarantena de forma voluntària.

La resta d'illes de l'arxipèlag canari --Lanzarote, Fuerteventura i Gran Canària-- segueixen sent considerades zones d'alt risc i, per tant, les autoritats belgues "desaconsellen" els desplaçaments a aquestes destinacions, encara que no els prohibeix.

Així consta en l'última actualització del Ministeri d'Afers exteriors belgues, on fins a aquest dilluns totes les regions d'Espanya figuraven en la categoria 'roja' amb les quals el Govern belga identifica les zones de major risc per a la propagació de la pandèmia en la UE.

Els desplaçaments a zones considerades roges "estan estrictament desaconsellats" per les autoritats belgues, les quals també han relaxat en les últimes setmanes les restriccions als viatgers que tornen d'aquestes zones ja que la quarantena obligatòria s'ha reduït de catorze a set dies.

La informació del Ministeri d'Exteriors belga també recorda als viatgers belgues que Espanya recomana evitar desplaçaments no essencials a la regió de Brussel·les-Capital i a les províncies d'Anvers, Lieja i el Brabante francés.

Contador
colaboracio