La Biblioteca Històrica Municipal i l'Hemeroteca hauran d'atendre als usuaris en 15 minuts

Biblioteca municipal
AYUNTAMIENTO DE VALNCIA
Publicado: martes, 11 mayo 2021 17:09

   VALNCIA, 11 May. (EUROPA PRESS) -

   La Biblioteca Histrica Municipal i l'Hemeroteca hauran d'atendre les sollicituds presencials de persones usuries en 15 minuts i les sollicituds de reproducció de documents rebudes per correu en un termini mxim de 10 dies naturals. A més, a l'any s'incorporen almenys un 2% de nous fons al catleg online.

   Així, s'arreplega en la nova carta de servicis que regula l'oferta i la qualitat de l'atenció d'aquestes dos institucions culturals per a incidir en l'excellncia i que contribueix a la seua finalitat última: créixer, conservar i difondre el patrimoni bibliogrfic municipal i garantir l'accés de tota la ciutadania als seus servicis, segons fonts municipals.

   Sobre aquest tema, la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha destacat el treball realitzat per a "fomentar la qualitat en els servicis públics que des de l'Ajuntament de Valncia donem a la ciutadania dins d'un procés de transformació i modernització de la gestió pública que vam impulsar durant el mandat passat".

   Per la seua banda, la regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha explicat que "aquesta carta de servicis pretén oferir a la ciutadania informació clara i completa sobre les prestacions a les quals poden optar en la Biblioteca Histrica Municipal i de l'Hemeroteca, així com la via d'accés a aquest, amb l'objectiu d'augmentar el grau de satisfacció de les persones usuries respecte als servicis prestats".

LA BIBLIOTECA HISTRICA I L'HEMEROTECA.

   La Biblioteca Histrica Municipal va ser creada en 1902 sobre un antic fons bibliogrfic que s'ha anat enriquint al llarg dels anys amb obres adquirides per la mateixa corporació i especialment per les nombroses i valuoses donacions realitzades per personalitats illustres valencianes.

   Actualment els fons sobrepassen els 130.000 volums, amb sis incunables i una gran quantitat de manuscrits i llibres des del segle XVI fins al XXI. Reuneix obres de quasi totes les matries, si bé hi ha una preferncia per la temtica valenciana.

   Per la seua banda, l'Hemeroteca es va fundar també el 1902, data en qu l'Ajuntament va adquirir el compromís oficial de conservar els diaris i les revistes que s'editaven en la ciutat per a formar una biblioteca de peridics que s'installara al costat de l'Arxiu.

   Aquestes publicacions es van unir a les conservades amb anterioritat pel consistori, collecció que s'ha incrementat amb els peridics i les revistes rebuts diriament, així com per les donacions efectuades a l'Hemeroteca. predominen les publicacions locals i es conserven els títols més importants apareguts en la ciutat des dels primitius diaris del segle XVIII.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià