Publicado 29/09/2022 10:09

La Biblioteca Valenciana celebra aquest dijous la Jornada de Portes Obertes

Biblioteca Valenciana
GVA

   VALÈNCIA, 29 Sep. (EUROPA PRESS) -

   La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu celebra aquest dijous la Jornada de Portes Obertes, en el marc de la festivitat de San Miguel, dia en el qual un raig de sol entra en la cripta del monestir de Sant Miquel dels Reis.

   Les portes s'obriran a les 9.00 hores perquè els visitants puguen contemplar el feix de llum que es filtra per una de les finestres del monestir i que es projecta en el sòl de la cripta, on estan enterrats Fernando de Aragón, duc de Calàbria i la seua esposa, Germana de Foix, que van ordenar construir el monestir en el segle XVI, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

   Posteriorment, es realitzaran unes visites guiades per al que es requereix reserva prèvia. Aquestes visites consisteixen en una explicació sobre el funcionament de la institució amb un recorregut per les sales d'estudis, els dipòsits dels fons documentals i la Biblioteca Valenciana Digital (Bivaldi), que permet la consulta de documents en xarxa.

   Així mateix, el personal tècnic mostrarà els mètodes de treball, catalogació i inventari del material bibliogràfic.

   En la Biblioteca Valenciana es custodien més d'1,5 milions de documents. Els llegats i les donacions conformen el gruix dels fons, que es complementen amb la compra d'altres materials i amb els ingressos del dipòsit legal.

   A més, la visita permetrà conéixer l'arquitectura d'aquest bell edifici del renaixement valencià i la història de la seua formació, així com els diferents usos que ha tingut: monestir, presidi, magatzem o escola, fins a arribar a ser un centre cultural.