'El Bigotes' demana anul·lar la seua declaració com a testimoni per vulneració de drets en declarar sense advocat

Álvaro Pérez 'El Bigots' en una imatge d'arxiu
Europa Press - Archivo
Publicado 18/10/2018 19:11:37CET

VALÈNCIA, 18 Oct. (EUROPA PRESS) -

La defensa d'Álvaro Pérez 'El Bigotes' ha presentat un escrit davant l'Audiència de València en el qual sol·licita l'anul·lació de la declaració en qualitat de testimoni del seu client per vulneració de drets fonamentals en la causa oberta en el Jutjat d'Instrucció número 17 relacionada amb la construcció del circuit urbà de Fórmula 1.

En aquesta declaració, 'El Bigotes' va assegurar que Camps, que està investigat en aquest procediment, va acceptar la proposta de l'ex-secretari general del PPCV Ricardo Costa de pagar a Orange Market amb factures falses.

La defensa d'Álvaro Pérez, condemnat pel cas Gürtel, argumenta que en la declaració del seu defès es va produir una vulneració de drets fonamentals perquè va comparéixer sense l'assistència del seu advocat --malgrat que té pendents altres causes-- i emmanillat. Segons fonts de la defensa, per aquest motiu i per a sol·licitar l'anul·lació d'eixa declaració, estan disposats a arribar fins al Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg.

Àlvaro Pérez va comparéixer el passat 6 de setembre, el mateix dia que ho va fer també com a testimoni el número dos de la trama Gürtel, Pablo Crespo, en el jutjat que investiga la causa relacionada amb la construcció del circuit urbà de Fórmula 1, en la qual figuren com a investigats l'expresident Francisco Camps, l'ex-vicepresident del Consell Vicente Rambla, l'ex-secretari autonòmic de Cultura David Serra, a més de nombrosos empresaris.

'El Bigotes' i Crespo van prestar declaració durant al voltant de quatre hores de forma presencial, per al que van ser traslladats des de la presó de Valdemoro (Madrid), atés que la jutgessa no volia que la seua compareixença es produïra per videoconferència. Durant les seues declaracions, van oferir versions contradictòries i molt diferents.

En concret, el responsable d'Orange Market, Álvaro Pérez, va assegurar que, després d'una reunió entre l'ex-secretari general del PPCV, Ricardo Costa, Pablo Crespo i ell mateix, va escoltar com Costa va telefonar l'expresident Francisco Camps per a proposar-li pagar a Orange Market a través de factures falses emeses a empreses, que al seu torn rebien adjudicacions del Govern valencià, i que l'excap del Consell va acceptar. Per la seua banda, Crespo va corroborar que sí va existir aquesta trobada però va negar que després es produïra cap telefonada.

Tots dos condemnats per la trama Gürtel van coincidir que Orange Market treballava per als 'populars' valencians, que els pagaven les despeses de les campanyes i altres actes en negre i que quan es van acabar els diners en b, els van traslladar que si volien seguir cobrant havia de ser per mitjà de factures falses a través d'altres empresaris, que al seu torn rebien adjudicacions del Govern valencià.

Tant Álvaro Pérez com Pablo Crespo van relatar en la seua declaració que es van queixar perquè eixa no era la forma en la qual solien cobrar, però atés que estaven "arruïnats" perquè el partit els devia molts diners, van acceptar cobrar d'eixa manera.

'EL BIGOTES' VA RATIFICAR LA VERSIÓ DE COSTA

Sobre Ricardo Costa, condemnat a quatre anys de presó en la causa que es va seguir pel finançament il·legal dels 'populars' valencians en les eleccions de 2007 i 2008, 'El Bigotes' va ratificar el confessat per l'ex-secretari general del PPCV sobre les presumptes comissions entregades per part d'empresaris per als 'populars', encara que va dir no saber res sobre els contractes de les obres del circuit.

El que fóra responsable d'Orange Market es va referir també a una reunió que va mantindre amb Ricardo Costa i Pablo Crespo per a parlar del deute que els 'populars' mantenien amb aquesta firma i va indicar que quan eixien d'aquesta trobada, Costa se'n va anar a una sala de juntes a la qual cridaven 'El Búnker', va cridar Camps i li va comentar el que es devia i com es podia pagar (mitjançant les factures falses). Alguna cosa que a l'expresident valencià li va paréixer bé, segons la versió d'Álvaro Pérez.

Per contra, Crespo va desmentir que açò ocorreguera, atés que va afirmar que eixa reunió va existir, però va negar que després ningú fera cap telefonada.

colaboracio