Actualizado 30/07/2013 19:24 CET

Bonig tornarà a iniciar el procediment del PGOU per a la ZAL de València "tal com marca la sentència" del TSJCV

VALÈNCIA, 30 Jul. (EUROPA PRESS) -

La consellera d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, ha expressat este dimarts el seu "respecte total i absolut" per la sentència ferma del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que ha declarat nul el pla especial que va modificar el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) per a desenvolupar la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) del Port de València i ha assegurat que es tornarà a iniciar el procediment "tal com establix" la decisió del tribunal.

Bonig ha realitzat estes declaracions --després de signar un conveni amb Bankia per a lliurar els primers habitatges cedits per l'entitat a famílies que han perdut el seu habitatge-- en ser preguntada per la sentència del TSJCV estima el recurs promogut per una vintena de veïns afectats contra la resolució del llavors conseller de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, Juan Cotino, que va aprovar definitivament el pla especial per a modificar el PGOU, malgrat que ja havia estat declarat nul pel Tribunal Suprem el 2009.

Sobre esta qüestió, Bonig ha assenyalat que quan hi ha una sentència ferma com esta "cal acatar-la", la Constitució establix que cal executar-les i "jo no seré la que no execute i no complisca". Per esta raó, "si cal tornar a iniciar el procediment, iniciarem el procediment legalment establit com marque la sentència", ha garantit.

D'esta manera, ha expressat el seu "respecte total i absolut" a la sentència ferma i a executar-la "tal com establix". En este sentit, ha comentat que li consta que "hi ha voluntat" de totes les parts per a tornar a iniciar el procediment de modificació del PGOU que permeta desenvolupar la ZAL de València.

"NO SERÀ FÀCIL"

De fet, ja ha mantingut "alguna conversa" per a portar-ho a terme. Serà un procediment administratiu "ardu, complicat i difícil" però "cal iniciar-lo i començarà", ha sentenciat. Això sí, "no és un projecte fàcil" i "no va a estar en un homòleg de mesos aprovat", ha avisat.

En qualsevol cas, ha destacat la "importància" de la ZAL tant per a la ciutat de València com per al seu port, pel que seguiran amb el procés "d'acord de manera que marquen els tècnics i el que marca la sentència", ha conclòs.

colaboracio