Borrell no avança la postura d'Espanya amb l'Aràbia Saudita i es remet a la compareixença de Sánchez en el Congrés

Publicado 22/10/2018 17:00:59CET

El Govern va emetre un comunicat declarant-se "consternat" per la mort del periodista Jashogi i reclamant una investigació

MADRID, 22 Oct. (EUROPA PRESS) -

El ministre d'Afers exteriors, UE i Cooperació, Josep Borrell, no ha valorat aquest dilluns la petició alemanya que els països de la UE deixen de vendre armament a l'Aràbia Saudita mentre no s'aclarisca la mort del periodista Yamal Jashogi, i s'ha remès a la compareixença que té prevista el president del Govern, Pedro Sánchez, dimecres que ve en el Congrés.

"Dimecres el president del Govern intervindrà sobre aquest tema en la Cambra", ha dit Borrell als periodistes després d'assistir a l'acte 'Som Iberoamèrica: legislant per l'apoderament de les dones' en la seu del seu Ministeri.

El ministre només ha avançat que l'Executiu està "en contacte" amb Alemanya. El Govern d'Angela Merkel va anunciar diumenge que no vendrà armament a l'Aràbia Saudita mentre es mantinga la incertesa sobre la mort del periodista saudita crític amb el règim i aquest dilluns el ministre d'Economia, Peter Altmaier, ha demanat als socis europeus que facen el mateix.

Quan Sánchez parle dimecres, el Govern tindrà ja sobre la taula la informació que facilitarà el president turc, Recep Tayyip Erdogan, que ha avançat que dimarts revelarà la veritat "al complet".

Borrell també ha subratllat que el Govern ja va emetre el dissabte un comunicat "rotund i clar" sobre el tema, de manera que ara "toca esperar la compareixença de Sánchez en el Congrés i el debat amb els grups parlamentaris.

colaboracio