Publicado 23/09/2022 18:56

El Botànic inclou mínims canvis en la taxa turística i l'oposició demana la seua derogació en les esmenes

   Precisen el tipus d'embarcacions afectades i permeten a ajuntaments invertir la recaptació en paratges compartits

   VALÈNCIA, 23 set. (EUROPA PRESS) -

   Els tres grups del Botànic han presentat 17 esmenes conjuntes a la proposta de llei de la taxa turística amb les quals precisen el tipus d'embarcacions afectades i permeten a diversos ajuntaments invertir la recaptació en projectes que afecten a paratges compartits; mentre que Ciutadans i Vox han demanat la retirada de la proposta.

   Així s'extrau de les diferents esmenes proposades pels diferents grups al projecte de llei, que haurà de debatre's en comissió i ple abans d'entrar en vigor i que comptarà, presumiblement, amb l'oposició frontal de Cs i Vox. Aquests dos partits, de fet, han presentat esmenes per a eliminar tots els articles de la llei.

   Entre les novetats a la llei que aporten els grups del Botànic es troba un afegit a l'article 1, pel qual permet a ajuntaments utilitzar la recaptació per a acordar accions conjuntes sobre patrimoni compartit.

   A més, també queden fora de la normativa els iots privats sense activitat comercial, que no estan regulats com a allotjament turístic a la Comunitat Valenciana, i s'especifica el tipus d'embarcacions i la quantitat de nits que estaran subjectes a cobrament de la taxa.

Contador