Publicado 26/10/2021 11:26CET

Bravo adverteix que només un de cada deu delictes d'odi es denuncien perquè les víctimes temen l'"estigma social"

La consellera Gabriela Bravo en la inaguración del curs
GVA

   VALÈNCIA, 26 oct. (EUROPA PRESS) -

   La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat aquest dimarts "la greu amenaça per a la democràcia" que suposen els delictes d'odi encara que ha advertit que només un de cada deu es denuncien perquè les víctimes "tenen por a l'estigma social o que el dany siga molt major".

   Així ho ha indicat durant la seua intervenció en l'obertura del primer curs especialitzat en delictes d'odi, dirigit la plantilla de la Unitat de la Policia Nacional Adscrita a la Comunitat Valenciana, que s'ha iniciat aquest dimarts a València i que es repetirà a Alacant el pròxim mes de novembre, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

   L'objectiu d'aquest curs és facilitar als agents ferramentes i material que els permeta contribuir a la prevenció, detecció i identificació d'aquests delictes. També pretén que puguen treballar des d'una perspectiva multidisciplinària, que inclourà el punt de vista més experiencial, psicològica i sociològicament, amb les contribucions de professionals que treballen amb les víctimes en la xarxa d'Oficines d'Assistència a les Víctimes del Delicte de la Generalitat.

   La consellera ha recordat que, en 2020, es van registrar 151 incidents vinculats a possibles delictes d'odi, la qual cosa suposa un increment del 5 per cent respecte a les 144 denúncies de l'any anterior.

   "No obstant la realitat és molt major perquè només un de cada 10 delictes d'odi es denuncia perquè les víctimes tenen por a l'estigma social o que el dany siga molt major", ha dit. A més, la consellera ha lamentat que la Comunitat Valenciana és "una de les quatre comunitats on més delictes d'aquesta naturalesa es cometen de tota Espanya".

   "Aquest curs ha de servir perquè els nostres agents puguen generar confiança en la víctima; de conéixer millor la seua realitat i facilitar-li l'accés a l'acció protectora de la Policia, els tribunals de Justícia i punts d'atenció social per a, en definitiva, fer-li veure que no estarà sola", ha conclòs Bravo.

colaboracio