Bromera aposta pel "compromís amb la vida" amb l'obra pòstuma de Carme Miquel i nous poemes de Marc Granell

La novella pstuma de Carme Miquel, 'Benilluna', i el nou poemari de Marc Granell, 'Cel de fang', protagonitzen l'oferta d'Edicions Bromera de la tardor de 2020
BROMERA
Publicado: miércoles, 21 octubre 2020 17:42

VALNCIA, 21 Oct. (EUROPA PRESS) -

L'última i pstuma novella de Carme Miquel, 'Benilluna', i el nou poemari de Marc Granell, 'Cel de fang', protagonitzen l'oferta d'Edicions Bromera per a aquesta tardor, el fil conductor de la qual és "el compromís amb la vida" davant l'actual situació de pandmia.

Les novetats de l'editorial valenciana s'han presentat aquest dimecres en una roda de premsa telemtica en la qual han participat el director literari de Bromera, Gonal López-Pampló, la directora de Comunicació, Sandra Capsir, i el poeta Marc Granell, distingit recentment amb el Premi de les Lletres de la Generalitat Valenciana.

Gonal López-Pampló ha manifestat que les novetats de l'editorial posen de manifest un "compromís" amb la literatura prpia i "celebren la vida". "Per a, hem destacat una srie d'obres per a adults que van des de veus fonamentals com la de Marc Granell a autores emergents com Mariló lvarez Sanchis, passant per la novella pstuma de Carme Miquel o per l'última obra de Jaume Benavente", ha apuntat.

Prximament arribar a les llibreries 'Benilluna', l'última novella de Carme Miquel, la qual transporta de nou al món literari de l'autora, caracteritzat pel protagonisme femení, un vocabulari ric i profund i el "compromís social i humanista".

Per la seua banda, Marc Granell ha declarat que amb el seu poemari indit 'Cel de fang' --el primer de nova factura en 14 anys-- ha tornat a sentir una altra vegada "eixa necessitat de fer poemes que et criden des de qualsevol lloc, des d'una notícia del diari, un passeig o els versos d'altres poetes".

En les seues pgines hi ha una literatura que no defuig els conflictes socials. En aquest mbit de la poesia que apella a les conscincies, l'autor apunta: "El que estem vivint ja venia incubant-se durant molt de temps i és el que he intentat reflectir en la meua poesia. El que estem vivint m'afectar perqu es reflectir en la meua poesia, sense oblidar la responsabilitat que tenim d'haver arribat a aquest punt".

I afig: "La literatura és fonamental per a passar la vida, també per a passar aquests tragos; és una companyia i un consol importantíssim per a fer-nos més savis davant totes les contrarietats de la vida".

ALTRES TÍTOLS

En la nmina dels títols de la tardor literria de Bromera també figuren 'Somnis de Valparaíso', de Jaume Benavente, Premi Valncia de Narrativa; i la resta de guardonats als Premis Alfons el Magnnim de narrativa i poesia en valenci: 'La taxidermista d'emocions', de Mariló lvarez Sanchis, Premi Valncia Nova de Narrativa; 'Rondalles i altres veritats', de Laia Fontana, Premi Valncia Nova de Poesia; i 'Adonisíada i després', d'Ismael Carretero, Premi Valncia de Poesia.

A més, Bromera continua apostant per un "catleg divers", amb obres internacionals com 'El mirall de les nostres penes', de Pierre Lemaitre, i altres iniciatives en l'mbit de la literatura infantil i juvenil. Així, entre les apostes destinades als lectors i lectores més joves, destaca 'Empar i el xungovirus', de Fani Grande, el qual acosta els xiquets i xiquetes la pandmia i la situació de quarantena des d'un punt de vista divertit i instructiu.

IMPACTE DE LA CRISI

Durant la trobada, s'ha parlat també de l'impacte de la crisi en el sector editorial. En paraules de López-Pampló, el sector cultural "conté la respiració davant la crisi". "Per confiem en el públic lector, el teixit educatiu i bibliotecari i la tasca de les llibreries, autntic recer en aquests temps", ha remarcat.

Finalment, Sandra Capsir ha dedicat també un "agrament especial" als mitjans de comunicació i als espais culturals, els quals "estan fent un esfor molt necessari i potent perqu la cultura continue viva".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià