Publicado 12/2/2020 15:46:07 +01:00CET

Una BSO composta per artistes valencians acompanya el primer llargmetratge de Miguel Ángel Font Bisier, 'Swing'

Presentació de la banda sonora de 'Swing!'
GVA

VALÈNCIA, 12 Feb. (EUROPA PRESS) -

La Filmoteca ha presentat la banda sonora original (BSO) de 'Swing! La vida d'un secret', que està composta íntegrament per artistes i grups valencians que canten en valencià. 'Swing!' és l'òpera primera de Miguel Ángel Font Bisier i narra la història de Judith, una jove que decideix anar amb el seu nóvio a un club d'intercanvi de parelles, la qual cosa la portarà a descobrir "el secret més profund i sorprenent que s'amaga en la seua família".

En l'acte, el director adjunt d'Audiovisuals i Cinematografia de l'IVC, José Luis Moreno, ha assenyalat que "la banda sonora està composta íntegrament per artistes i grups de la Comunitat Valenciana que canten en valencià, a més de ser una pel·lícula amb ajudes a la producció de l'IVC i el primer llargmetratge que roda Miguel Angel Font Bisier".

José Manuel Moles, productor i compositor de la BSO, ha parlat del seu treball compositiu i de la seua experiència dins de la música de cinema: "estils com el 'jazz', el 'swing', la música electrònica, el 'reggae', el folk o el 'trap' s'escolten en valencià i li donen un matís diferent i especial a 'Swing!'". També la cantant de 'trap' JazzWoman ha indicat "la importància de tindre en compte els joves artistes que fan música en valencià".

Miguel Angel Font Bisier ha destacat que "aquestes veus valencianes, amb tant de talent, diversitat i frescor, són les d'Andreu Valor, Cactus Troop, Jazzmatiks, JazzWoman, Mireia Vives & Borja Penalba, Nuc i Pupil·els".

Així mateix, la productora de When Lights are Low, Nuria Cidoncha, ha afegit que "'Swing!' atrapa des del principi, dirigeix el nostre estat d'ànim entre el divertit i el dramàtic, i la banda sonora té gran part de culpa d'açò perquè fa que les nostres emocions fluïsquen de manera més intensa".

En l'acte també han intervingut Paula Braguinsky i Cristina Perales, dues de les actrius de la pel·lícula, per a parlar de la seua experiència interpretativa.

colaboracio