Publicado 28/09/2021 13:20CET

Calero condemna l'atac homòfob d'Elx i anima a denunciar aquests delictes per a "evitar la seua impunitat"

Archivo - La delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, en imatge d'arxiu
Rober Solsona - Europa Press - Archivo

   VALÈNCIA, 28 set. (EUROPA PRESS) -

   La delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha condemnat l'atac homòfob registrat el cap de setmana passat a Elx (Alacant) i ha animat a denunciar aquests delictes per a "evitar la seua impunitat". "Denunciar aquests delictes és important per a evitar la seua impunitat, però sobretot perquè la víctima se senta acompanyada", ha indicat.

   Agents de Policia Nacional ha detingut un menor com a presumpte autor d'un delicte d'odi i lesions després que dissabte passat presumptament colpejara a una parella del mateix sexe que passejava agafada de la mà pels voltants del Palau de Congressos d'Elx. Segons la Policia, el menor presumptament va trencar el nas d'una punyada i va colpejar a les víctimes quan anaven passejant de la mà pel carrer Filet de Fora "només per la seua condició homosexual".

   Precisament, Calero inaugura aquest dimecres a la Ciutat de la Justícia de València una jornada de la Policia Nacional d'acostament a conductes discriminatòries i altres formes d'intolerància, segons ha informat la Delegació del Govern en un comunicat.

   Segons Calero, el Govern d'Espanya "aportarà als funcionaris policials ferramentes i coneixements per a afrontar els delictes d'odi" i ha reiterat que la Delegació "seguirà treballant amb les persones, grups i associacions valencianes pertanyents als diferents col·lectius de lluita contra els delictes d'odi i conductes discriminatòries" perquè aquests fets "no queden impunes".

   La iniciativa naix de la Prefectura Superior de Policia de la Comunitat Valenciana i en ella col·labora la Conselleria de Justícia i Interior, la Universitat de València, a més de diverses associacions com a Moviments contra la Intolerància, Fundación Secretariado Gitano o Lambda.

   La jornada es dividirà en tres parts: una primera des del punt de vista legal, institucional i d'operativa policial; una segona que abordarà aquesta modalitat delictiva des de l'àmbit docent i una tercera que consistirà en una taula col·loqui conformada per col·lectius socials representatius de la Comunitat Valenciana.

   Sobre el cas d'Elx, ha subratllat que "la ràpida i eficaç actuació de la Policia Nacional ha acabat amb la detenció del presumpte agressor" i ha insistit en la necessitat de "seguir posant aquests fets en coneixement de les Forces i Cossos de Seguretat, els jutjats i la Fiscalia especialitzada en Delictes d'Odi per a localitzar els autors".

   Gloria Calero ha informat que s'ha constatat en els últims mesos una "major predisposició" a l'hora de denunciar aquests fets i, per tant, un consegüent increment en les denúncies formulades, al mateix temps que ha aplaudit que existisca "una major visibilitat i conscienciació social de repulsa cap a aquestes actituds".

Contador
colaboracio