Publicado 02/12/2021 15:56CET

Calviño preveu un diàleg intens amb "totes les parts i grups polítics" respecte a la Llei Audiovisual

La vicepresidenta primera i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño
Carlos Luján - Europa Press

   MADRID, 2 des. (EUROPA PRESS) -

   La vicepresidenta primera i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha assenyalat aquest dijous que ara s'obri en el Parlament tot un procés de negociació sobre el projecte de Llei Audiovisual i ha assegurat que hi haurà un "diàleg intens" respecte a totes les parts i tots els grups polítics.

   "El projecte de llei audiovisual ara comença la seua marxa en el Parlament, una marxa per a la qual l'actitud del Govern seguirà sent, com no pot ser d'una altra manera, d'obertura al diàleg amb tots els grups per a tindre la millor llei audiovisual possible", ha remarcat en roda de premsa al final de la seua reunió amb el ministre de Finances i la Recuperació, Bruno Le Maire.

   La ministra ha respost així després de ser preguntada sobre el comunicat de la Unió de Televisions Comercials en Obert (UTECA) en el qual l'organització ha rebutjat el projecte de Llei General Audiovisual en considerar que es tracta d'una norma discriminatòria que afavoreix les multinacionals estrangeres i penalitza als operadors nacionals".

   A més, les paraules de la vicepresidenta es produeixen després de l'amenaça d'ERC de no donar suport a la tramitació dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per a 2022 després de conéixer-se que el projecte no inclou quotes de producció en llengües cooficials a les grans plataformes internacionals, com van demanar els republicans a canvi del seu suport als comptes públics.

   Davant aquesta situació, la titular d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital ha explicat que el projecte normatiu arribarà ara a les Corts i s'obrirà tot un procés de negociació i de treball legislatiu a través d'un "diàleg intens" respecte a totes les parts i tots els grups polítics.

   Així i tot, la vicepresidenta ha defès que el projecte de llei ha sigut fruit d'un "intens procés" de consulta pública i que és un text equilibrat que reflecteix els múltiples objectius que s'esperen aconseguir.

colaboracio