Català aposta per González-Pons per a l'Alcaldia de València, però insisteix que el PP triarà "la millor persona"

González Pons PP
EUROPA PRESS/ALEX ZEA - Archivo
Publicado 16/10/2018 18:09:52CET

VALÈNCIA, 16 Oct. (EUROPA PRESS) -

La portaveu adjunta del PPCV en Les Corts, María José Català, ha reiterat la seua aposta per l'eurodiputat del Grup Popular Esteban González-Pons com a candidat d'aquesta formació a l'Alcaldia de València, encara que ha puntualitzat que es triarà "la millor persona".

Així ho ha indicat Català en la Junta de Síndics, en ser preguntada per algunes enquestes elaborades per Gènova que l'assenyalen com a possible candidata del PP a l'Alcaldia de València. Sobre aquest tema, ha reiterat que aquesta qüestió és un debat entre la direcció nacional i la regional i veu normal que es facen sondejos. "A mi ni m'agrada ni em disgusta aparéixer", ha puntualitzat.

Al seu juí, aparéixer en aquest tipus d'enquestes" forma part de les coses que passen quan un forma part d'un partit". "És una cosa que assumim tots els que formem part d'aquest partit, el formar part d'eixes enquestes", ha dit per a indicar que ella ha sonat "per a moltíssimes coses" i després "la cosa queda en res". "Cal respectar els temps i aquestes qüestions són dinàmiques habituals", ha insistit.

Qüestionada per si li atrau la possibilitat de ser candidata, ha afirmat que ella es planteja les coses "quan li les proposen". "Si això arribara, parlaria amb la meua família, pensaria en la meua situació professional, la meua perspectiva política i aleshores prendria una decisió. Dir que passaria si m'ho proposaren sense haver fet eixe procés de reflexió interna i sense que realment hi haja una proposta damunt de la taula a mi no em pareix prudent", ha agregat.

Per a Català, es tracta d'un repte "molt important" i hi ha "moltíssimes persones en aquest moment en el PP que poden afrontar eixe projecte amb moltíssima eficàcia" i, en aquest punt, ha agregat que ella sempre ha expressat la seua "preferència" i "mai" ho ha amagat i, per tant, "tots saben" qual és la seua aposta "des de fa molt de temps".

Insistida aleshores per si era González-Pons, ha respost: "Pel seu lloc". No obstant açò, ha manifestat que és "un repte important per a nosaltres" i "es triarà la millor persona per a eixe repte". Una vegada siga decidida, ha remarcat, "tots anem a anar darrere del candidat , anem a ajudar-li i anar tots a l'una".

Aquest mateix dimarts, el president del Partit Popular, Pablo Casado, ha assegurat que anunciarà als candidats a les eleccions autonòmiques i municipals de 2019 després de les eleccions andaluses del 2 de desembre i abans de la Convenció Nacional que el PP preveu celebrar els dies 18, 19 i 20 de gener.

colaboracio