Publicado 28/10/2021 14:10CET

CCOO PV alerta del creixement de la temporalitat i urgeix a derogar la reforma laboral "com més prompte millor"

Archivo - Arxiu - Atur
EUROPA PRESS - Archivo

   VALÈNCIA, 28 oct. (EUROPA PRESS) -

   CCOO PV ha valorat la bona evolució del volum d'ocupació, però ha advertit, després de les dades de l'EPA, de l'augment de la precarietat en el tercer trimestres de l'any, amb una taxa de temporalitat (28,7%) tres punts per damunt del de la registrada fa un any (25,89%), i ha urgit a derogar "com més prompte millor" la reforma laboral.

   Segons ha assenyalat el sindicat en un comunicat, en termes generals, l'EPA del tercer trimestre reflecteix una evolució favorable de l'ocupació, ja que a la Comunitat Valenciana hi ha 34.600 persones ocupades més.

   No obstant açò, el sindicat puntualitza que, encara tenint una taxa d'activitat més baixa, l'autonomia presenta una taxa d'atur més alta que la mitjana estatal (un 16,12% enfront d'un 14,57%) i que l'atur en les dones segueix estant "molt per damunt" del dels homes (18,54% i 14,01%, respectivament).

   Per al secretari d'Ocupació de CCOO PV, Juan Carlos Gallart, açò significa que tenim un mercat de treball poc dinàmic "que és incapaç d'absorbir a totes les persones que volen treballar" i ha lamentat que el treball que es crea és "precari" a causa de la taxa de temporalitat.

   En aquest context, CCOO PV incideix en la necessitat d'escometre la derogació de la reforma laboral "com més prompte millor". "La situació és insostenible i cal posar-li solució, cal posar-li límit definitiu a la precarietat laboral que caracteritza al nostre mercat de treball", assegura el responsable d'Ocupació, que advoca per un model de relacions laborals que equilibre la negociació col·lectiva trencada per la reforma de 2012.

colaboracio