CEOE demana que "s'exploren" opcions de Govern que garantisquen estabilitat política i moderació

Publicado 20/11/2019 17:41:10CET
El president de la CEOE, Antonio Garamendi Lacanda
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

MADRID, 20 Nov. (EUROPA PRESS) -

La Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE) i la Confederació Espanyola de la Xicoteta i Mitjana Empresa (Cepyme) han insistit aquest dimecres en la necessitat d'"explorar" opcions de Govern que garantisquen l'estabilitat política i la moderació.

Després de la reunió de la Junta Directiva de la patronal, on s'ha abordat el preacord de govern entre el PSOE i Unides Podem, el president de la CEOE, Antonio Garamendi, no ha volgut entrar "en sigles" però ha deixat clar que "fórmules ideològiques, que no pràctiques, poden no ser les més adequades per a l'economia i les empreses".

"No hi ha moltes dades, la realitat és que encara no hi ha un Govern i que queden per definir els suports que va a rebre", ha assenyalat el dirigent empresarial.

"Estem expectants, perquè Espanya ha de donar confiança i cal veure si arriba o no a bon port eixe govern (entre PSOE i Podem). La inestabilitat provoca inquietud i si s'apliquen fórmules que no estan d'acord amb el rigor pressupostari i l'ortodòxia econòmica, ens preocuparan", ha assenyalat Garamendi.

El líder de la CEOE ha afirmat que els espanyols estan retallant el consum perquè hi ha "incertesa" i estan esperant a veure el que succeeix. Garamendi ha reiterat a més que els empresaris volen un Govern que camine per la senda de la Constitució i de la llei, al mateix temps que ha emplaçat els partits polítics a treballar en grans pactes d'Estat en matèries com pensions o immigració.

"Reiterant la voluntat de col·laboració de CEOE i Cepyme amb aquell Govern que s'acabe conformant, els empresaris espanyols tornen a incidir, com van fer després de les eleccions generals del mes d'abril, en la necessitat d'explorar opcions de Govern que garantisquen l'estabilitat política i la moderació, tan necessàries per a la confiança-país, i que permeten consolidar la recuperació econòmica i la creació d'oportunitats", subratlla el comunicat difós després de la reunió de la Junta.

Contador
colaboracio