Publicado 24/09/2020 18:14CET

Comencen els assajos en grups de risc de la vacuna russa contra el coronavirus

Una investigadora del Centre Nacional Gamaleya en els assajos de la vacuna russa Sputnik
FDRI

Putin assegura que el país passa per un "període difícil" però de forma "molt més suau" que altres països afectats per la pandèmia

MADRID, 24 Sep. (EUROPA PRESS) -

El Centre rus d'Epidemiologia i Microbiologia Gamaleya ha començat ja els assajos clínics de la seua vacuna contra el coronavirus, Sputnik V, en grups de risc, segons ha anunciat el director del Fons d'Inversió Directa de Rússia (FIDR), Kiril Dimitriev.

"Just ara el Centre Gamaleya ha engegat diversos assajos clínics en grups de risc, és a dir ara l'estan provant (la vacuna) en persones ancianes", ha explicat Dimitriev.

El director del FIDR ha dit que els resultats d'eixes proves permetran determinar si la vacuna Sputnik V és segura per als ancians o no i ha subratllat que no creu que el fàrmac tinga efectes negatius per a les persones ancianes.

"Ma mare i mon pare, amb 74 anys, també es van vacunar com a voluntaris i se senten perfectament", ha postil·lat. Rússia va registrar oficialment l'11 d'agost la vacuna contra el coronavirus Sputnik V, la qual actualment està en la tercera fase d'assajos. Sputnik V genera fins a dos anys d'immunitat, segons els seus desenvolupadors.

Dimitriev ha dit també que el FIDR espera produir uns 10 milions de dosis al mes de la vacuna contra el coronavirus per a finals de l'any, segons informa l'agència de notícies russa Sputnik. Amb eixe nivell de producció, es podrà vacunar a tots els ciutadans que ho desitgen a Rússia en un termini de sis a nou mesos. "Rússia, sens dubte, serà el primer país del món a vacunar amb èxit a tota la població contra el coronavirus", ha assegurat.

El director del FIDR ha destacat l'interés internacional per la vacuna russa i ha assenyalat que ja s'han rebut sol·licituds de "1.200 milions de dosis de la vacuna", de països d'Àsia, Orient Pròxim i Iberoamèrica.

Contador
colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  La hija de una víctima de ETA censura a Abascal por "utilizar" a su padre: "No voy a permitir que manches su nombre"

 2. 2

  Limitadas en toda Galicia las reuniones a cinco personas y en Santiago solo a convivientes

 3. 3

  Sergio Ramos muestra, por descuido, la funda de su teléfono móvil y ¡nos encanta!

 4. 4

  El Gobierno de Francia demanda al portal de noticias Mediapart por su cobertura del caso del profesor decapitado

 5. 5

  Ana María Aldón, disgustada, anuncia que recurrirá la sentencia que le obliga a pagar 4.800 euros a Emilio Salinas