Publicado 23/09/2021 15:21CET

Compromís demana al govern central accelerar la reforma de Llei de l'avortament per a abordar l'objecció de consciència

Archivo - Arxiu - La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Álvaro,
COMPROMÍS - Archivo

   Només dos dels 7.784 avortaments comptabilitzats en 2019 es van realitzar en la sanitat pública

   VALÈNCIA, 23 set. (EUROPA PRESS) -

    La diputada i portaveu de Compromís en la Comissió de Polítiques d'Igualtat de Gènere i LGTBI a Les Corts, Mònica Álvaro, ha assenyalat aquest dijous que dels 7.784 avortaments comptabilitzats en 2019 a la Comunitat Valenciana, "només dos han sigut practicats en la sanitat pública", un fet que demostra la necessitat de regular l'objecció de consciència dels professionals.

   Per açò, davant aquestes dades publicades pel Ministeri de Sanitat en l'informe sobre Interrupció Voluntària de l'Embaràs de 2019, demana al Govern central que s'accelere l'esborrany de la reforma de la Llei de l'Avortament per a concretar més la regulació de l'objecció de consciència dels professionals a l'hora de practicar una interrupció voluntària de l'embaràs.

   Álvaro, que ha anunciat la presentació d'una iniciativa en eixe sentit, ha assenyalat sobre aquest tema que "el dret individual del personal facultatiu està assegurat i així ha de continuar sent", però ha recalcat que el dret de les dones a ser ateses és "irrenunciable". "És el seu dret constitucional i la convivència de tots dos drets no ha de ser incompatible", ha assenyalat.

   Per açò, en aquesta proposició de llei insten el Govern a fer efectiu el dret a l'avortament i que a més la urgent reforma de la Llei contemple la violència obstètrica, un aspecte fonamental que passa desapercebut i que afecta a moltes dones".

   Per açò, també hem presentat una pregunta a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, demanant dades sobre el nombre actual de professionals de la ginecologia i obstetrícia en cada departament de salut i quants són objectors de consciència. A més, demanen informació sobre en quina mesura està garantit el dret a l'avortament als departaments de salut de la sanitat pública valenciana.

   Finalment, consideren "imprescindible" incloure ja el reconeixement de la violència obstétrica com un tipus de violència sobre les dones en la legislació estatal. "Aquest és un problema estructural del nostre sistema sanitari, reconegut fins i tot per l'ONU, que necessita una sèrie de polítiques públiques que no poden esperar més", ha conclòs Mònica Álvaro.

Contador
colaboracio