Publicado 03/10/2022 18:36

La Comunitat incorpora de manera immediata 127 treballadors de la Seguretat Social per a reforçar l'atenció al ciutadà

   VALÈNCIA, 3 Oct. (EUROPA PRESS) -

   El Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions ha aprovat la modificació de les relacions de lloc de treball del Ministeri i les Entitats Gestores i Servicis Comuns de la Seguretat Social per la qual es crearan de forma immediata 1.615 llocs de treball per a enfortir l'atenció al ciutadà, dels quals 127 corresponen a la Comunitat Valenciana.

   Aquesta modificació, que suposa un increment del personal del 7,42 per cent en el conjunt del sistema --el 8,43% si es té en compte solament l'augment en l'àmbit de l'Institut Nacional de la Seguretat Social i de la Tresoreria General de la Seguretat Social-- representa a més el primer augment net de plantilla de la Seguretat Social dels últims 10 anys.

   Aquests 1.615 nous llocs en tota Espanya, 645 del subgrup A2 i 970 del subgrup C1, seran ocupats en primera instància per funcionaris interins, la contractació dels quals es tramitarà de forma immediata, segons ha informat la Delegació del Govern en un comunicat.

   La Comunitat Valenciana incorporarà a un total de 127 treballadors, dels quals 56 corresponen a la província d'Alacant, 21 a Castelló, i 50 a València.

PLA DE XOC PER A PAL·LIAR MANQUES DE PERSONAL

   Aquest augment de personal per a reforçar l'atenció al ciutadà s'inscriu en el marc del pla de xoc engegat per la Seguretat Social per a pal·liar les manques de personal, conseqüència de les mesures de retallada adoptades durant la crisi financera.

   En aquest sentit, el secretari d'Estat de la Seguretat Social i Pensions, Borja Suárez, va assegurar dijous passat, durant l'última reunió del Consell General de l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS), que "hi ha una voluntat política de solucionar l'abandó que ha patit l'organització des de començaments de la passada dècada, de reforçar la seua estructura i impulsar la seua modernització en mitjans i efectius".

   El pla contempla el concurs macro de provisió de llocs de treball vacants, que suposarà la incorporació de centenars d'efectius més; i el redissenye dels processos selectius, que busca reduir de forma dràstica els temps de gestió necessaris per al reclutament de nous funcionaris de carrera i que, per tant, contribuirà al fet que la Seguretat Social reba reforços amb més agilitat.