Publicado 02/12/2020 18:10CET

La Comunitat Valenciana detecta 62 brots, el més nombrós amb 17 positius d'origen social a Oriola

Un sanitari realitza una prova PCR
RICARDO RUBIO/EUROPA PRESS - Archivo

VALÈNCIA, 2 Dic. (EUROPA PRESS) -

La Comunitat Valenciana ha registrat aquest dimecres un total de 62 brots de coronavirus, entre els quals destaquen un de 17 casos positius a Oriola i altres dos amb 12 persones afectades a Ademús i Algemesí, els tres d'origen social.

Dels 62 focus detectats a la Comunitat, 44 es corresponen a la província de València, 13 s'han notificat a Alacant i cinc a Castelló, segons ha informat la Conselleria de Sanitat Universal.

Quatre nous brots són de deu o més casos positius, tots ells d'origen social: un a Oriola amb 17 afectats, dos amb 12 positius a Algemesí i Ademús i un altre amb deu casos a Barxeta.

Així mateix, 14 dels nous brots s'han notificat en la ciutat de València, amb entre sis i tres casos. Tots són d'origen social excepte dos d'àmbit educatiu i un de laboral. La ciutat d'Alacant ha registrat set brots d'origen social amb set persones afectades en cadascun d'ells. Castelló de la Plana té un nou brot, amb set positius d'origen laboral.

La ciutat alacantina d'Elx ha sumat dos focus de coronavirus, un amb quatre positius d'àmbit educatiu i un altre amb quatre casos d'origen social. Xàtiva també ha registrat dos brots, tots dos amb tres positius, d'origen laboral i educatiu. Burjassot ha sumat un brot social de set positius i un altre de tres.

La resta de brots es corresponen a L'Eliana, amb 6 casos i origen social; Callosa de Segura, amb 3 casos i origen social; El Verger, amb quatre casos i social; Dolores, amb huit casos i origen social; Gata de Gorgos, amb 6 casos i social; Antella, amb 7 casos i social; Torrent, amb 5 casos i origen social; Vilafermosa, amb 6 casos i social; Gandia, amb 4 casos i laboral; Carrícola, amb 4 casos i laboral i Aiora amb 3 casos social.

També hi ha focus de Covid-19 a Formentera del Segura, amb 4 casos i social; La Llosa de Ranes amb 3 casos i educatiu; Picassent, de 6 casos i social; L'Alcora, amb 3 casos laboral; Torrevella, amb 7 casos i laboral; Senyera, amb 3 casos i social; Nules, amb 4 casos d'àmbit educatiu; Albatera, amb 4 casos social; Riba Roja de Túria, amb 4 casos social; Meliana, amb 6 casos i origen social, i Llanera de Ranes, amb 4 casos i social.

Igualment, els nous focus també es reparteixen entre Vila-real, 3 casos i àmbit educatiu; Benetússer, amb 5 casos i origen social;
Godella, amb sis casos i origen social; Carcaixent, de 4 casos i social; Alzira, amb 9 casos i social; Museros, amb 5 casos i social;
L'Alcúdia, amb 4 casos i laboral; Alboraia, amb 3 casos i social;
Bétera, amb 4 casos i laboral; Canet d'en Berenguer, tres casos i social.

colaboracio