Publicado 18/01/2022 10:45

El Consell de Ministres aprovarà hui el bo jove al lloguer de 250 euros per a menors de 35 anys

Archivo - Arxiu - Cartell de lloguer d'un pis en un edifici
Alberto Ortega - Europa Press - Archivo

   MADRID, 18 gen. (EUROPA PRESS) -

   El Consell de Ministres aprovarà aquest dimarts el bo jove al lloguer, de 250 euros, per a persones d'entre 18 i 35 anys, segons va anunciar ahir el president del Govern, Pedro Sánchez.

   El bo tindrà efectes retroactius des de l'1 de gener, segons van confirmar a Europa Press fonts del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma).

   El bo jove té com finalitat afavorir l'emancipació dels joves i facilitar el lloguer de vivendes.

   El Consell de Ministres d'aquest dimarts també donarà llum verda al Pla Estatal d'Habitatge i a la Llei d'Arquitectura i de Qualitat de l'Habitatge.

   La partida per al bo jove del lloguer, de 200 milions d'euros, està contemplada en els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2022.

   Els beneficiaris que podran sol·licitar aquesta ajuda hauran de ser joves d'entre 18 i 35 anys, i amb un contracte de treball que no li genere més de 23.725 euros anuals. A més, el bo s'aplicarà a cada jove i no a cada habitatge.

   L'Executiu té pendent d'aprovació la Llei d'Habitatge. La titular del Ministeri, Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, confiava a portar aquesta normativa al Consell de Ministres de hui, però el ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va rebutjar la proposta de l'informe sobre l'avantprojecte de llei.

   El Consell de Ministres va aprovar l'avantprojecte en primera lectura el 26 d'octubre i un dia després es va iniciar el tràmit d'audiència i informació pública, que va finalitzar el 18 de novembre de 2021.

   Durant eixe tràmit es van presentar 90 al·legacions dins del termini i en la forma escaient per diferents institucions, entitats i particulars, segons van informar fonts del Ministeri dirigit per Raquel Sánchez. Eixes al·legacions es van analitzar entre el 18 i el 28 de novembre, per a remetre's el 29 d'eixe mes als Departaments Ministerials per al seu informe.

   El Ministeri va enviar el document al CGPJ el passat 1 de desembre per al seu informe per urgència. El CGPJ comptava amb un termini de 15 dies hàbils, a causa del caràcter d'urgència, per a emetre l'informe, per la qual cosa el termini ja hauria finalitzat a la fi de desembre.

   La normativa sobre habitatge contempla regulacions el preu del lloguer en zones de mercat tensionadas, bonificacions per a incentivar que xicotets propietaris baixen les rendes als llogaters i mesures per a fomentar el parc públic d'habitatge, entre altres mesures.