Publicado 30/09/2022 11:24

El Consell rebutja el recurs del València CF contra la caducitat de l'ATE del nou Mestalla

Archivo - Arxiu- Imatge de recurs del Nou Mestalla
EUROPA PRESS - Archivo

   VALÈNCIA, 30 Sep. (EUROPA PRESS) -

   El Consell ha rebutjat el recurs de reposició presentat pel València CF en contra de la caducitat de l'Actuació Territorial Estratègic (ATE) per a la construcció del nou Mestalla, amb el que confirma "en tots els seus extrems" l'acord adoptat el passat mes de juliol sobre la seua caducitat. Així s'aprovarà en el ple del Consell d'aquest divendres, segons ha pogut saber Europa Press.

   En el seu recurs de reposició, el club al·legava "la improcedència d'imputar el promotor l'incompliment de les obligacions fixades en l'ATE, els retards deguts a la inactivitat de l'Ajuntament de València i les conseqüències de la COVID-19". Considerava l'acord del Consell sobre la seua caducitat "injustificat, desproporcionat i onerós per a l'interés públic", segons el dictamen al que ha tingut accés Europa Press.

   La Conselleria de Territori, sobre este tema, apunta que la decisió de caducar l'ATE "no pot considerar-se ni desproporcionada ni onerosa ni contraria a l'interés general, excepte si el València CF la considera així pel fet de perdre la condició de promotor, qüestió que d'altra banda ha quedat plenament justificada davant els incompliments constatats i les conseqüències que la legislació estableix sobre aquest tema".

   Així mateix, el club al·legava que l'acord del Consell declarant la resolució anticipada i la caducitat de l'ATE "és extemporani en haver-se dictat transcorreguts els 3 mesos establits en l'article 21 de la Llei 39/2015 i per tant prescindint del procediment legalment establit". No obstant açò, l'administració assenyala que el Text Refós de la Llei d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (TRLOTUP) estableix "'el termini per a resoldre el procediment de resolució de l'adjudicació dels programes d'actuació integrada serà de huit mesos', termini que és coincident amb el qual estableixen altres dos normes".

   Des del Consell han apuntat que la decisió presa pel ple aquest divendres "no suposa cap canvi respecte a la situació del mes de juliol" i que la caducitat de l'ATE "deixa les mans lliures a l'Ajuntament de València i al València CF perquè puguen aconseguir un acord que permeta finalitzar les obres del nou Mestalla i permet que els ciutadans conserven els aspectes beneficiosos per a la ciutat de l'anterior acord".

   Es tracta, a més, "d'una solució avalada jurídicament, que manté els beneficis urbanístics parell el València, justificats en l'interés general dels valencians i valenciana i en l'interés de la ciutat de València", ha afegit des del govern valencià.