Publicado 21/01/2022 14:24

El Consell renova el programa de productivitat per a reforçar l'Atenció Primària, amb huit milions d'euros

Archivo - Arxiu - Infermeres en el centre de vacunació Jubiocio de València
EUROPA PRESS - Archivo

   VALÈNCIA, 21 gen. (EUROPA PRESS) -

   El Ple del Consell ha aprovat aquest divendres la renovació del programa de productivitat per a la prestació de mòduls addicionals de reforç en els equips d'Atenció Primària per a l'any 2022. Els professionals sanitaris poden acollir-se de forma voluntària a aquest pla, que compta amb un pressupost previst de huit milions d'euros per a aquest any.

   Entre els objectius d'aquest programa destaca contindre l'excés de càrrega assistencial allí on es produïsca, quan siga necessari i de forma específica, mentre dure la sobrecàrrega produïda per la COVID-19 en l'àmbit de l'Atenció Primària, de manera que permeta una atenció adequada i de qualitat als pacients, segons ha informat el Consell.

   Per a l'exercici de 2022, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública té previst un pressupost total de 8.000.000 euros, "sempre que la necessitat de reforçar el nivell assistencial de l'Atenció Primària es mantinga a causa de la COVID-19".

SUBSTITUCIONS I HORES EXTRA

   El programa inclou diferents modalitats d'organització de la jornada extraordinària. D'una banda, els mòduls per a substitucions en els períodes de vacacions o les baixes d'incapacitat temporal de llarga durada, en el cas que no hi haja candidats en la borsa d'ocupació temporal per a poder cobrir-les.

   D'altra banda, es contemplen els mòduls de reforç per a poder fer front a una sobrecàrrega de treball conjuntural, ja siga generada per una demora acumulada en contingents específics o sobrevinguda per les tasques a realitzar per Atenció Primària.

   Així mateix, cal assenyalar que la tasca assistencial de reforç ha de realitzar-se fora de la jornada ordinària i d'atenció continuada del personal que la preste i es desenvoluparà mitjançant la realització de mòduls de 7, 5 o 2,5 hores de durada.

   Aquest programa té caràcter voluntari per als professionals, i la seua autorització dependrà de la sobrecàrrega puntual en els diferents centres de salut

   L'objectiu final és garantir l'"atenció sanitària adequada i de qualitat, disminuint les demores en les consultes a demanda per part de la ciutadania, especialment en èpoques d'impossibilitat de contractació per absència de professionals en les borses d'ocupació temporal".