Publicado 28/09/2021 13:03CET

Consum dona més de 5.050 tones d'aliments en 2021 en el programa contra el desaprofitament alimentari

Programa Profit de Consum
CONSUM

   VALÈNCIA, 28 set. (EUROPA PRESS) -

   Consum treballa per a evitar el desaprofitament d'aliments cada any, a través del seu programa Profit de donacions, que s'emmarca dins del Pla de Prevenció del Desaprofitament Alimentari que té la cooperativa com una de les línies principals d'actuació. De febrer a agost de 2021, Consum ha donat 5.051 tones d'aliments, un 24 per cent més respecte al mateix període de 2020.

   Segons ha informat la cooperativa en un comunicat, a través d'aquest programa, Consum dona a entitats socials, ONG, bancs d'aliments i menjadors socials els productes que retira de la venda, "però que són perfectament aptes per al consum, i que són repartits diàriament entre les persones més necessitades".

   Els aliments donats són productes que mantenen íntegre el seu envàs i el seu etiquetatge, de totes les seccions d'alimentació: carnisseria, xarcuteria, fruites, verdures, alimentació dolça, làctics i forn.

   El compromís social de la Cooperativa amb els col·lectius més vulnerables es duu a terme a través del programa Profit de Gestió Responsable dels Aliments i amb la tasca dels més de 1.000 voluntaris que col·laboren amb Consum, es presta ajuda a prop de 52.000 persones cada any, a les quals diàriament s'entrega aliments, dels quals el 76% són producte frescos, la qual cosa permet una dieta més saludable.

   A més, el Programa Profit ha evitat que 2.964 tones de CO2 s'emeten a l'atmosfera en el que portem d'any, minimitzant l'impacte sobre l'entorn i reduint la petjada de carboni, com a part de la política de Sostenibilitat de Consum.

   La cooperativa col·labora, un any més, amb la Quarta Setmana contra el Desaprofitament d'AECOC, per a sensibilitzar als seus clients mitjançant l'emissió de missatges per la megafonia en els seus supermercats, sobre l'aprofitament dels aliments perquè no acaben a la brossa i promovent una compra responsable.

   En 2020, Consum va donar més de 7.108 tones d'aliments provinents dels supermercats, plataformes i escoles de frescs, xifra que suposa un 3% més que en 2019, amb un valor de 19,1 milions d'euros. Aquestes donacions van ajudar a pal·liar, majoritàriament, els efectes de la crisi derivada de la Covid-19.

Contador
colaboracio