Publicado 09/04/2021 18:45CET

Coronavirus.- El Regne Unit desvetla el seu semàfor de viatges, que manté els requisits de proves en qualsevol cas

Archivo - Arxiu - Aeroport d'Heatwrow, a Londres
MAY JAMES / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO - Archivo

   "Per primera vegada crec que que hi ha llum al final del túnel", diu el ministre de Transport

   MADRID, 9 abr. (EUROPA PRESS) -

   El Govern del Regne Unit ha desvetlat aquest divendres el sistema de colors que començarà a regir a partir del 17 de maig --"com prompte"-- i discriminarà als diferents països en funció de la prevalença del virus, amb criteris que mantenen l'obligatorietat de realitzar-se proves abans i després d'arribar a territori britànic en qualsevol dels casos.

   L'Executiu de Boris Johnson encara no ha desvetlat què països entraran dins de cadascuna de les tres categories --té previst fer-ho ja al maig--, però sí han començat a llançar llum sobre el sistema que podria estar en vigor de cara a la temporada estival.

   Les autoritats tindran en compte dades com la taxa d'incidència, el percentatge de població vacunada, la prevalença de noves variants i l'accés a dades fiables per a discriminar als diferents països en tres colors diferents: vermell, ambre i verd.

   Per a les àrees considerades de major risc, que entraran dins de la categoria vermella, es mantenen criteris similars als actuals, de tal forma que els viatgers arribats d'aquests països hauran de guardar una quarantena de deu dies en un hotel i sotmetre's a un total de tres proves, una prèvia al viatge i altres dos en el segon i l'octau dia després d'arribar al Regne Unit.

   Per als països en ambre, també s'estipula una quarantena de deu dies que no ha de ser necessàriament en hotels i el mateix nombre de proves, encara que al cinqué dia es dóna l'opció de realitzar un test que permetria abandonar l'aïllament de forma anticipada.

   Els qui arriben al Regne Unit des de les àrees marcades a vendre, hauran de sotmetre's a un test previ al viatge i un altre posterior --en el primer o el segon dia-- però no hauran de guardar quarantena ni són obligatòries més proves per a acreditar que la persona no és portadora del SARS-COV-2.

   Una vegada entren en vigor els canvis, els viatgers no hauran de presentar cap raó vàlida per a abandonar el Regne Unit i, malgrat la cautela, el Govern ha començat a llançar missatges d'optimisme. "Per primera vegada puc dir que no desaconselle reservar vacacions", ha dit en la BBC el ministre de Transport, Grant Shapps.

   "Per primera vegada crec que que hi ha llum al final del túnel i que podem reprendre els viatges internacionals (...) d'una forma segura", ha dit, incidint no obstant açò en què és necessari "un excés de precaució", en virtut de la qual s'han establit els protocols sobre proves.

   Londres preveu revisar cada cert temps les restriccions, amb un calendari que fixa com a següent data clau el 28 de juny i que inclou també actualitzacions a la fi de juliol i principis d'octubre, segons un comunicat del Ministeri de Transport.

   D'altra banda, durant la jornada, el Ministeri de Salut britànic ha confirmat 3.150 nous contagis de COVID-19 i 60 defuncions a causa de la malaltia, que han elevat els totals a 4.365.461 i 127.040, respectivament, en un balanç en el qual les autoritats sanitàries han ajustat les seues dades.

   Per la seua banda, més de 31,9 milions de persones han rebut la primera dosi de la vacuna contra la COVID-19 al Regne Unit, mentre que més de 6,5 milions han sigut inoculades també amb la segona.

Contador
colaboracio