CSIF demana la convocatòria urgent del Comité de Salut Laboral per a aclarir les mesures en Justícia

Publicado: miércoles, 8 julio 2020 16:47

VALNCIA, 8 Jul. (EUROPA PRESS) -

CSIF ha sollicitat aquest dimecres la convocatria urgent del Comité de Seguretat i Salut Laboral de Conselleria de Justícia perqu aclarisca els protocols establits després del cas de la persona que va donar positiu en Covid-19, segons ha informat el sindicat.

La central sindical, en l'escrit presentat, recalca "la falta d'informació sobre les mesures adoptades davant el succet i les actuacions per a evitar nous contagis".

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha reclamat la convocatria "amb carcter d'urgncia i dins de les prximes 48 hores" del Comité de Seguretat i Salut Laboral de Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública.

El sindicat ha realitzat la petició en no existir una convocatria immediata, malgrat que "aquest comité deuria haver sigut convocat per a informar sobre les actuacions realitzades i futures".

El sindicat requereix la mxima informació "per a evitar nous contagis en eixes dependncies, ja que ens consta que la persona afectada ha estat treballant fins que se li va diagnosticar positiu i, per tant, en contacte amb la resta de companys de treball".

En eixe sentit, ha recordat que s'ha manifestat "des del principi" contrari a la imposició del treball presencial al 100% de la plantilla i sobre aquest tema ha posat l'accent en la seua postura "contrria a aquesta imposició" perqu "va a posar en risc la salut dels funcionaris si sorgeixen eventuals rebrots".

Davant aquesta situació la central sindical va anunciar que realitzaria una avaluació detallada de les mesures de seguretat adoptades. En aquest cas, ha demanat immediatament la convocatria del Comité de Seguretat i Salut Laboral per a saber com ha actuat Conselleria.

RISCOS INNECESSARIS

CSIF considera que la imposició del treball presencial quan encara segueix la crisi sanitria "vulnera els drets dels treballadors de l'administració del Consell, els exposa innecessriament a un possible contagi i poguera ser constitutiu d'una infracció penal, ja que el nostre vigent Codi Penal contempla una srie de conductes, tipificades com a delictes, amb l'objecte de protegir el dret constitucional dels treballadors a la vida, la salut i la integritat física en el desenvolupament de la seua activitat laboral.

En aquest sentit, recorda que "castiga aquelles conductes que ometen els mitjans necessaris perqu exercisquen la seua activitat amb les mesures requerides".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià