Publicado 21/04/2021 18:51CET

El CSN dóna llum verda a modificar les hipòtesis en les anàlisis d'accidents en la central nuclear de Cofrents

Vista aèria de la central nuclear de Cofrents (València).
CONSEJO DE SEGURIDAD NUCLEAR

   MADRID, 21 abr. (EUROPA PRESS) -

   El Ple del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha informat a favor de modificar les hipòtesis de les anàlisis d'accidents de base de disseny en la central nuclear de Cofrents (València) sol·licitada pel titular de la planta.

   Açò permetrà modificar algunes hipòtesis que afecten als càlculs de conseqüències radiològiques dels accidents base de disseny de la instal·lació ja que corregeix algunes discrepàncies detectades en els coeficients de dispersió del material radioactiu que s'obtenen en considerar les condicions meteorològiques i els punts d'emissió que corresponen als accidents base de disseny reanalitzats.

   D'altra banda, en la seua reunió telemàtica setmanal, ha donat el vistiplau a la firma d'un acord administratiu entre la Comissió Europea, a través de la seua Direcció general d'Energia i el Consell de Seguretat Nuclear per a la participació en el sistema EURDEP (European Radiological Data Exchange Platform) durant condicions normals i en situacions d'emergència.

   La plataforma d'intercanvi de dades radiològiques es va crear en 1995 amb per a facilitar la transmissió i intercanvi de dades resultants de mesures realitzades per les xarxes de vigilància automàtiques europees. El CSN participa en ella des de l'any 2000.

   EURDEP rep les dades de 5.000 estacions automàtiques de 41 xarxes de vigilància localitzades en 39 països europeus i la seua informació és actualitzada, generalment, cada hora.

   Un altre dels temes evacuats és la revisió d'un procediment tècnic

   intern que arreplega les activitats que han de dur-se a terme durant el desplegament de les estacions automàtiques portàtils de vigilància radiològica durant emergències nuclears i radiològiques.

   Així mateix, els consellers han rebut informe sobre l'estat de l'avaluació del procés de llicenciament de l'autorització de construcció del Magatzem Temporal Individualitzat (ATI, per les sigles en castellà) de la central nuclear Cofrents, així com del seu corresponent contenidor de combustible gastat, HI-STAR 150 i, d'altra banda, respecte a l'estat d'avaluació del procés de llicenciament de l'autorització de construcció de la planta de concentrats d'urani en Retortillo (Salamanca).

Contador
colaboracio