Publicado 01/12/2021 18:21CET

Cultura destina 1.200.000 euros per a la reforma d'espais escènics en 2022

   VALÈNCIA, 1 des. (EUROPA PRESS) -

   La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha destinat 1.200.000 euros per a finançar la reforma i modernització d'instal·lacions i equipament d'espais escènics existents en 2022. La convocatòria, que s'ha realitzat mitjançant una tramitació anticipada, s'ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

   Per a la present convocatòria solament s'admetran sol·licituds que incloguen projectes d'inversió el pressupost de la qual d'execució material no supere els 75.000 euros, i la quantia individual serà sempre del 70 per cent del cost de la inversió, detalla la Generalitat mitjançant un comunicat.

   El termini de presentació de les sol·licituds serà de 15 dies a explicar des del següent dia al de la publicació de la resolució de convocatòria i es destinen als centres culturals o part d'aquests, que les seues característiques són adequades per a la representació d'arts escèniques i musicals davant el públic.

   A la convocatòria podran optar les persones físiques i jurídiques, públiques o privades, que tinguen la propietat dels immobles, així com ens i organismes públics creats per entitats locals i les empreses, les entitats i les persones físiques o jurídiques de naturalesa privada gestores de sales públiques o privades que tinguen la gestió dels espais escènics i compten amb autorització per a realitzar aquestes millores d'instal·lacions i equipaments.

   Segons assenyala la Conselleria de Cultura, les ajudes econòmiques finançaran les obres que es realitzen en 2022 i han de comprendre "l'execució de qualsevol classe d'obra de rehabilitació o millora de l'espai escènic", fins i tot la seua ampliació mitjançant l'habilitació d'espais annexos a aquest. També poden incloure's actuacions referides a les instal·lacions escèniques i a l'equipament de la sala en un sentit ampli.

   La subvenció es destinarà a espais escènics en funcionament, a espais que, encara que esten tancats, s'acredite que amb les inversions podran obrir-se en la temporada o el curs següent i a espais de construcció recent que certifiquen la conclusió de les obres en presentar la sol·licitud de la subvenció i justifiquen, amb els documents que procedisca, la possibilitat de posar-se en funcionament en la temporada o el curs següent.

colaboracio