Publicado 21/04/2021 15:11CET

Cvirus.- La Comunitat Valenciana i Balears començaran a inocular les vacunes de Jannsen en els pròxims dies

Archivo - Arxiu - Una infermera amb una vacuna contra la Covid-19
GVA - Archivo

   Puig i Armengol destaquen la importància de comptar amb aquest sèrum perquè al juny els majors de 60 anys estiguen vacunats

   VALÈNCIA, 21 abr. (EUROPA PRESS) -

   La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, han destacat aquest dimecres la importància del suport de l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seues sigles en anglés) a la vacuna de Jannsen perquè permetrà agilitzar la inoculació als grups vulnerables i poder arribar a juny amb els majors de 60 anys immunitzats i han confirmat que començarà la seua administració en els pròxims dies.

   En concret, les 14.600 dosis destinades a la Comunitat Valenciana arribaran cap al migdia de demà dijous als tres centres de distribució des de Madrid i l'objectiu és començar la seua administració aquest mateix divendres, segons han confirmat fonts de la Conselleria de Sanitat.

   Per la seua banda, la presidenta Armengol ha lamentat que per "l'efecte illa" solen rebre els vials "una mica més tard" que la resta de comunitats, però ha recalcat: "Si es reben hui demà s'inocularan".

   Puig ha destacat que a més "cal tindre en compte que aquesta vacuna val el doble perquè requereix una sola dosi". En eixe sentit, ha confirmat que al principi s'administrarà als grups vulnerables pendent de vacunació i als majors d'entre 70 a 79 "per a complir la prioritat bàsica d'acabar la vacunació als majors de 70 anys" i arribar a l'objectiu que els majors de 60 anys estiguen protegits al juny.

   A més, ha recordat que el compromís que la Comunitat Valenciana reba 2 milions de dosis d'ací a setembre, la qual cosa suposa "la immunització del 40% població de la Comunitat Valenciana".

   En eixe sentit, Armengol, que ha xifrat en unes 3.000 dosis el primer enviament que rebran, ha explicat que encara que a l'abril "el repartiment serà menor" per la logística de la pròpia fabricació al maig començarà a arribar "una quantitat més massiva", la qual cosa "permetrà avançar en l'estratègia de vacunació a grups vulnerables i majors".

Contador
colaboracio