Publicado 16/06/2021 18:42CET

Cvirus.- Sanitat i les CCAA ajornen la decisió de relaxar l'ús de la mascareta i s'emplacen a seguir el debat

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, durant la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial de Salut, a 9 de juny de 2021, a Madrid (Espanya).
EUROPA PRESS/J. Hellín. POOL - Europa Press

   MADRID, 16 juny (EUROPA PRESS) -

   El Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, òrgan en el qual es reuneixen el Ministeri de Sanitat i els consellers de les Comunitats Autònomes, no ha pres en la seua reunió d'aquest dimecres una decisió sobre relaxar l'ús de la mascareta en certs espais i s'han emplaçat a portar-ho a les següents Conferències Sectorials, segons han informat a Europa Press fonts de la reunió.

   Així, Sanitat ha traslladat a les Comunitats Autònomes que està treballant amb els criteris legals per a la relaxació de l'ús de la mascareta que, tal com ha avançat el president del Govern, Pedro Sánchez, es podrà dur a terme "prompte".

   Algunes autonomies havien plantejat aquest debat en el Consell Interterritorial d'aquesta vesprada, arribant fins i tot a proposar que es permeta la flexibilitat a cada Comunitat, però de moment no s'ha acordat gens sobre aquest tema i s'han emplaçat a seguir treballant.

   Aquest debat havia tornat a aparéixer després que el cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, es mostrara aquest mateix matí confiat que "prompte" abandonaríem les mascaretes en l'exterior després d'haver aconseguit la "velocitat de creuer" en la vacunació.

   No obstant açò, la Comissió de Salut Pública, en la qual estan representades les CCAA i el Ministeri de Sanitat, no va abordar en la seua reunió d'aquest dimarts la possible eliminació de l'obligatorietat de la mascaretes als exteriors. "No s'ha tractat. No hi ha data", precisaven fonts del Ministeri que dirigeix Carolina Darias.

   En qualsevol cas, les autonomies han anat expressant al llarg del dia el seu paréixer a aquesta decisió que també s'ha plantejat en el Consell Interterritorial d'aquesta vesprada.

colaboracio