Publicado 20/01/2022 13:42

Dansa València llança dos convocatòries per a artistes locals, una d'elles en col·laboració amb PalmaDansa

Dansa València obri dos convocatòries a artistes locals
GVA

   VALÈNCIA, 20 gen. (EUROPA PRESS) -

   La 35 edició del festival Dansa València, programat del 2 al 10 d'abril, llança dos convocatòries destinades a artistes locals amb l'objectiu de "contribuir a la promoció, la visibilitat i el reconeixement dels projectes artístics de les companyies valencianes", anuncia l'Institut Valencià de Cultura (IVC).

   D'una banda, es durà a terme la selecció de tres peces breus per a espai exterior urbà que es representaran en el context de Dansa València i, d'altra banda, l'elecció d'una peça coreogràfica que es programarà en el festival PalmaDansa 2022.

   En tots dos casos, les convocatòries van dirigides artistes, companyies i altres professionals residents o treballadors a la Comunitat Valenciana que es dediquen a les àrees de la dansa i les arts del moviment i que desenvolupen propostes d'exhibició.

   El termini de les dos convocatòries va del 20 de gener al 3 de febrer de 2022, els dos inclosos. Les bases es poden consultar en la pàgina web de Dansa València, https://dv.ivc.gva.es/es

CIRCUIT DE DANSA URBANA

   A més, Dansa València tornarà a ampliar la programació habitual per a integrar un cicle de recorreguts urbans durant el seu primer cap de setmana, els dies 2 i 3 d'abril.

   Per a determinar els espectacles que conformaran aquesta proposta, el festival obri una convocatòria conjunta amb la regidoria d'Acció Cultural de l'Ajuntament de València per a seleccionar tres peces breus que s'exhibiran en un espai exterior urbà i/o no convencional.

   "Dansa València vol crear una comunitat al voltant de la dansa que incloga la ciutadania. L'objectiu és situar el cos i el moviment en els llocs de pas de la ciutat per a fer més accessible aquest llenguatge artístic als habitants i, per mitjà de la creació contemporània, generar nous diàlegs i mirades plurals cap a la realitat que ens envolta", declara la directora artística del festival, María José Mora.

   Els projectes coreogràfics triats tindran una durada entre els 10 i els 20 minutos i s'exhibiran en dos ocasions al llarg de la cita amb les arts del moviment.

   Així mateix, gràcies a l'acord renovat de Dansa València amb la regidoria d'Acció Cultural de l'Ajuntament de València, el pressupost total destinat al programa de dansa en espais urbans s'ha vist augmentat respecte a anys anteriors.

   Entre les novetats d'aquesta nova etapa en la direcció de Dansa València, es troba la d'aspirar a contribuir a l'expansió de la creació contemporània valenciana a partir de l'engegada de col·laboracions entre comunitats autònomes.

   Amb aquesta finalitat, Dansa València ha sumat forces amb el festival PalmaDansa, organitzat per l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Palma, per a donar suport a la creació coreogràfica contemporània originada en el context mediterrani.

   En l'edició 2022 s'ha plantejat una invitació recíproca a sengles artistes o companyies de la Comunitat Valenciana i les Illes Balears.

   Per açò, Dansa València obri una convocatòria per a la selecció d'una peça coreogràfica que es programarà en el festival PalmaDansa 2022, que tindrà lloc del 29 d'abril al 8 de maig a Palma.

   Es poden presentar propostes de format mitjà o reduït, tant si han sigut concebudes per a sala, com per a espais urbans o no convencionals i destinades a públic adult, familiar o infantil.