Detecten un 'fals infermer' a la Safor que va exercir sense titulació durant els anys 2020 i 2021

Publicado: martes, 28 septiembre 2021 17:51

   VALNCIA, 28 Sep. (EUROPA PRESS) -

   El Collegi Oficial d'Infermeria de Valncia (COEV) ha detectat, en una localitat de la comarca valenciana de La Safor, a un nou 'fals infermer' que, presumptament va exercir sense titulació durant els anys 2020 i 2021.

   L'entitat va presentar al gener una querella en un Jutjat d'Instrucció contra un home per falsificació de document públic i intrusisme professional. El supsit "farsant" s'hauria fet passar per infermer durant els anys 2020 i 2021 sense estar en possessió de la titulació reglamentria ni estar collegiat.

   A aquest cas, recorda l'organització, cal sumar dos anteriors (en una residncia i en una clínica de cirurgia plstica i reparadora) que van ser descoberts en collaboració amb les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat fa només uns mesos.

   En aquest context, el COEV ha engegat una campanya informativa, dirigida a totes les gerncies i direccions dels departaments de salut i a les diferents instncies sanitries públiques i privades, amb la finalitat de recordar-los que la collegiació a Espanya és obligatria per a totes els professionals d'Infermeria que vullguen desenvolupar les seues funcions en l'mbit de la salut.

   L'acció es llana després que l'organització collegial de Valncia detecte nous casos de persones que presumptament pretenen treballar en clíniques i residncies de majors "sense comptar amb la titulació universitria de Grau en Infermeria, aprofitant la necessitat de professionals sanitaris que té el sistema de salut, com s'ha vist durant els períodes més durs de la pandmia del coronavirus".

VALORACIÓ DE FERIDES

   El collectiu recorda que, el passat mes de maig, el Jutjat d'Instrucció número 11 de Valncia va donar la raó al Collegi Oficial d'Infermeria de Valncia i va condemnar a una dona, per un delicte d'Intrusisme detallat en l'article 403 del Codi Penal que, sense disposar del títol acadmic de diplomada o Grau d'Infermeria ni estar collegiada, "durant els anys 2019 i 2020 efectuava de forma habitual treballs com a infermera, exercint els actes propis de tal professió, tals com a sutures, cures, valoració de ferides, desenvolupant tal tasca en diverses clíniques privades de la Comunitat Valenciana", segons consta a la sentncia judicial.

   Situacions que "fonamenten la necessitat de recordar que la

   collegiació obligatria en Infermeria suposa una decisió jurídica que va adoptar el Tribunal Constitucional després de publicar en el Butlletí Oficial de l'Estat la seua Sentncia 201/2013 de 5 de desembre de 2013 i que va dictar que tots els professionals sanitaris, per a exercir, han d'estar collegiats, independentment de si treballen en la sanitat pública o en la privada", segons concreta la presidenta del Collegi d'Infermeria de Valncia, Laura Almudéver.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià