Publicado 28/01/2022 17:00

Detingut després d'intentar atracar dos bancs a punta de pistola a Albatera

Detingut l'autor de dos atracaments a punta de pistola ahir dijous a Albatera
GUARDIA CIVIL

   ALACANT, 28 gen. (EUROPA PRESS) -

   La Guàrdia Civil i la Policia Local d'Albatera (Alacant) han detingut al presumpte autor de dos atracaments, mitjançant intimidació amb una pistola, comesos en amb prou faenes 20 minutos en dos bancs de la localitat. En menys de dos hores, els agents van aconseguir localitzar i detindre aquest home de 59 anys que resideix als voltants de la municipi.

   Aquest dijous, sobre les 9.30 hores, l'atracador va entrar en la seu d'una cèntrica entitat bancària d'Albatera i, esgrimint una pistola, va amenaçar els treballadors exigint-los que li entregaren tots els diners de la caixa forta, informa l'institut armat.

   En no poder accedir a la caixa forta per les pròpies mesures de seguretat del banc, un dels empleats li va donar una xicoteta quantitat de diners en metàl·lic, amb prou faenes 50 euros, encara que va ser suficient perquè es marxara corrent.

   Els testimonis van avisar immediatament els telèfons d'emergències i a les forces de seguretat, els qui es van desplaçar a l'escenari dels fets. Als pocs minuts, una altra telefonada va alertar d'un segon atracament en la seu d'un altre banc, també en el casc urbà d'Albatera. Mitjançant el mateix 'modus operandi', en aquesta ocasió l'autor va fugir ràpidament sense aconseguir portar-se diners.

   Després recaptar la informació dels testimonis, els agents de Dolores, l'unitat de seguretat ciutadana (USECIC) de Torrevella i la Policia Local d'Albatera van elaborar un perfil de característiques del sospitós. En menys de dos hores va ser localitzada una persona els trets de la qual coincidien plenament, per la qual cosa va ser arrestat.

   L'equip territorial de Policia Judicial de la Guàrdia Civil d'Almoradí va realitzar ràpidament unes primeres investigacions i va trobar en el registre del domicili del sospitós la pistola amb la qual havia sigut comesos els atracaments: un arma curta d'aire comprimit, de balines, amagada en un moble.

   Al detingut li imputen dos delictes de robatori amb violència i intimidació, un d'ells consumat i el segon en grau de temptativa. L'home, juntament amb les diligències i l'arma, han passat a la disposició del Jutjat d'Instrucció 1 d'Oriola, que ha decretat el seu ingrés a la presó.