Actualizado 25/01/2022 16:56

Detingut un home per profanar tombes en el cementeri de Xest

Material confiscat de robatoris en cementeris
OPC

    VALÈNCIA, 25 (EUROPA PRESS)

Efectius de la Guàrdia Civil de Riba-roja de Túria, en el marc de l'operació 'Dobecose', han detingut un home acusat de profanar tombes en el cementeri de la localitat valenciana de Xest.

La Guàrdia Civil va tindre coneixement el passat 8 de gener de l'existència d'una denúncia sobre la profanació de diverses tombes a Xest. Un d'eixos taüts, fins i tot, estava obert deixant a la vista el cadàver.

La nit anterior a la interposició de la denúncia, un home va realitzar una telefonada telefònica al Centre de Coordinació i Emergències de la Generalitat Valenciana i va manifestar que estava presenciant com uns joves intentaven forçar l'entrada del cementeri de Xest.

Els agents de la Guàrdia Civil de Riba-roja de Túria van inspeccionar el lloc dels fets i, després d'una àrdua investigació, van aconseguir les proves i indicis necessaris per a aclarir el succeït.

Així, el 18 de gener van realitzar un registre a la localitat de Xest, en el domicili del denunciant, el qual havia intentat inculpar a altres persones dels seus delictes. Van trobar en la vivenda més de 50 objectes funeraris i una pistola simulada.

L'objectiu de l'autor era sostraure el major nombre d'objectes valuosos de les tombes i cadàvers. Per a aconseguir les seues finalitats, va arribar a coaccionar a un altre home amb una pistola simulada, amb el qual convivia, perquè li ajudara fent tasques de vigilància en el cementeri.

Finalment, la Guàrdia Civil va detindre l'home, de 26 anys i de nacionalitat espanyola, pels delictes de robatori, coaccions i contra els sentiments religiosos i el respecte als difunts.

Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Requena.

"ALARMA SOCIAL"

El cap primer de l'Equip de Policia Judicial de Riba-roja de Túria ha destacat "l'alarma social" provocada per aquest succés, així com els resultats aconseguits gràcies a les investigacions engegades per a aclarir els fets.

Així mateix, ha detallat que els objectes recuperats han sigut exposats en la Caserna de la Guàrdia Civil de Xest i han sigut reconeguts per diversos veïns de la població.

colaboracio